Yitik zamanlar...

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Sokaklarda insanlarda bir umutsuzluk ve çaresizlik hissi var. Gençlerin gözleri artık eskisi gibi parlamıyor. İnsanlar sanki ileride bu zamanlara "Yitik zamanlar" diyecekler.
Yaşanan bu karamsar tablonun elbette en büyük sebebi ekonomik sorunlar. Eskiden de ekonomik sorunlar vardı fakat bu kadar ağır değildi. Şimdi gençler bu yitik zamanlarda ne yapsınlar? Bir arkadaşıyla bile kafeye gitmeye veya dışarıya çıkmaya korkar olmuşlar. Elbette her kötü zamanın bir süresi var. Fakat insanlar artık bundan bile emin değiller. Aileler çocuklarının geleceklerini göremiyorlar. Ev kiraları almış başını gitmiş durumda. Faturalar erteleniyor. İnsanca bir tatil ise hayal olmuş durumda.

Elbette Türkiye büyük bir ülke ve daha öncede olduğu gibi bu kötü zamanları atlatacaktır. Fakat burada sorumluluğu alması gerekenler bir türlü sorumluluk almadığı için bu atlatma süreci uzayacak gibi. İşte bu yüzden insanlar sabır gösteriyor. Ama kendi kaderlerini kendileri ellerine almadığı sürece sabır taşı da çatlayacak.

Yine de ne olursa olsun bu yitik zamanlarda dayanışmayı, mücadeleyi ve aşkı elden bırakmamak lazım. Mücadele etmeli ki hep birlikte atlatalım.

Son sözlerimde yine İzmir Körfezi'nde değinmek istiyorum. Körfez'deki kirlilik sorunu devam ediyor. Bakan bir yandan belediye bir yandan açıklama yapıyor. Bilim kurulu toplantılar yapıyor. İzmirlilerde artık somut adımlar bekliyor. 
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *