ANAYASAYA SAHİP ÇIK

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Değerli okuyucular, bu hafta Anayasa tartışmalarına ilişkin birkaç kelam etmek isterim. Biliyorsunuz ki geçtiğimiz günlerde HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Anayasa'nın değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek 4. maddesinin değiştirilmesi ile ilgili sözlerini hepimiz okuduk.

Öncelikle Yapıcıoğlu’nun bu haddi nerden bulduğunu, kimden bulduğunu çok iyi biliyoruz. Anayasa'nın ilk 3 maddesi ve bu üç maddeyi teminat altına alan 4. maddenin ne derece önemli olduğunu kendisinin idrak edememiş olması bağlı olduğu siyasi görüş ve geldiği siyasi düşünce biçimine ters gelmesi çok normal.

Yapıcıoğlu şunu iyi bilmeli ki bu maddeler boşu boşuna Anayasa'ya eklenmedi. 600 yıllık Osmanlı Devleti'nin çöküşü ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı Ulusal Egemenlik mücadelesi sonucu, milyonlarca şehidin kanı ile yeni bir rejime geçildi ve bu rejimin ülkemizin geleceği için en olması gereken rejim olduğu teminat altına alınması gerekiyordu.

Atatürk ve aziz şehitlerimiz bu vatanı bağımsız ve daha yaşanılabilir kılmak, ezanların sesinin dinmemesi adına büyük bir fedakarlık yaparak kurdu. Cephelerde geçen yıllarla kuru ekmeğe talim ederek verilen büyük mücadele sonucu bu aziz vatan düşman işgalinden kurtuldu.

Bugün Anayasa'nın değiştirilmemesi gereken maddelerinin temel dayanak noktası bu büyük mücadeleye dayanır. Bu büyük ve kutlu mücadelenin önemini anlayan herkes Anayasa'nın ilgili maddelerini değiştirmeyi aklından bile geçiremez.

HÜDA PAR ve bağlı bulunduğu siyasi düşünce biçimi bu mücadelenin önemini kavrayamamış olabilir. Hiçbir zaman da kavrabileceğini zannetmiyorum. Çünkü kız çocuklarına davranış biçiminden tutun da infaz için belirledikleri yöntemlere kadar çok da tasvip edilebilecek bir tarafları yok. Bu sebeple ben kendilerinin bu mücadeleyi anlamalarını asla beklemiyorum.

Fakat bu vatanın pırıl pırıl gençlerinin bu düşüncede olan insanlara fırsat vermemeleri gerekiyor. Demokratik çerçevede cevap haklarını vermelerini ve bu düşünceye sahip olanların fikirlerini kendilerine saklamaları gerektiğini göstermeleri gerekiyor. Bunun için Türk gençliği her zaman Atatürk'ün izinde olmalı. Her ne kadar Atatürk'e karşı olan bir siyasi görüş olsa da Türk gençlerinin çoğunluğu Cumhuriyet ve değerlerine karşı saygılı olması bizi sevindiriyor.

Anayasa'nın 4.maddesi ile ilgili görüşlerin ise HÜDA PAR üzerinden gündemi yoklama girişimi olduğu çok açık. İktidarın ve paydaşlarının böyle bir fikriyatı olabilir. Bu sebeple kendilerinden de bu konuda fikirlerini beyan etmelerini bekliyorum. İktidar da Anayasa'nın 4. maddesinin değiştirilmesini istiyor mu?

Anayasa bizim en büyük güvencemiz. İlk 3 madde ve ilk 3 maddeyi teminat altına alan 4. madde bizim için, geleceğimiz için, çocuklarımızın geleceği için çok önemli. Ona sahip çıkmalıyız.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *