Müzik sektöründe ki bozulma

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Türkiye'de her geçen yıl müzik sektörü daha da kötüleşiyor. Ne olduğu anlaşılmayan sözler ve imgelerle dolu bir sürü şarkı ve klip oluşuyor. Sözleri aşağılamayla bile dolu olanlar var. Fakat insanlar bunları kendileri için en iyi şarkılar olarak görüp dinliyorlar ve onlar dinledikçe müzik sektörü o tarz şarkılar çerçevesinde büyüyor. 

Yeni müzik sektöründeki insanlardan bazılarının illegal davranışları var. Genç kızların kimisi ise o insanları havalı bulup kendilerine onlara benzer erkek arkadaşlar bulmaya çalışıyor. Çok sakıncalı bir durum ama maalesef ki yapıyorlar. Özellikle gençlerin çok dinliyor olduğu bu müzikler ve müzisyenler özellikle ergenlik dönemlerinde onları çok etkiliyor. O müzisyenlere hayranlık duyarak zararlı şeyler yapanlar dahi var. Bunu çözmek için ise müzik sektörüne eskisinden daha çok dikkat edilmesi gerekiyor. 

İlk müzisyenlere dikkat edip onların davranışları, sosyal medya paylaşımları ve eğer şarkı yapmışlarsa ne tarz yaptıklarına göre izin verilmeli. Sektörü daha canlı ve daha uygun kılar. Sadece Türkiye'de değil aslında Dünyada da müzik sektörü aynı şekilde her geçen yıl bozuluyor. Teknoloji ilerliyor ama müzik sektörü uygunluk olarak geriliyor. İnsanların zevkleri toplumu etkiliyor. Müzik, resim, film ve diziler artı olarak da nicesi. Toplumu yansıtmak yerine insanların zihnini ve zihniyetini yansıtıyor. 

Düzeltilmesi zor bir noktaya geliyor olsa dahi imkansız değil. Her ülke kendi tarzına ya da davranış şekline göre bunu düzeltebilir. Toplum ne kadar bunu hoş karşılamayacak olsa bile bu düzeltilmeli. 10 yıl önce müzik sektörüne ya da eğlence sektörüne ait şeyler daha insanlara uygun şeylerdi. Bunun bu kadar bozulmuş olması ve bunun devam da ediyor olması bazı kesimler için iğrenç iken bazıları için nefret edilesi, kimisi için ise mükemmel kabul edilmekte. 

Fikrimce öncelik olarak eğlence, ondan sonra da müzik sektörünün kontrol edilip gerekenin yapılması gerekmekte. Ne kadar zor olsa bile yapılmalı.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *