Yunanistan'ın Varnava bölgesinde başlayan yangın 9 köyün boşaltılmasına neden oldu

Yunanistan'ın Varnava kasabasında çıkan orman yangını, 9 köyün tahliyesine neden oldu. Alevlerin yerleşim birimlerine ulaşmasıyla yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın doğusundaki Varnava bölgesinde bugün öğleden sonra başlayan yangın sebebiyle 9 köyün tahliye edildiği bildirildi.

Yerel medyaya göre, bölgede etkili olan şiddetli rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangının kontrol altına alınmasının zor olduğu, yangına 26 hava aracı ve 120 itfaiyeci ile müdahale edildiği belirtildi.

Haberlere göre, alevlerin yerleşim bölgelerine ulaşması sonucu 9 köyün tahliye edildiği, polis ve gönüllülerin ise yangın nedeniyle evlerinde mahsur kalan bazı vatandaşları kurtardıkları ifade edildi.

Dumanların başkent Atina'ya kadar ulaştığı belirtilen haberlere göre, yetkililer tarafından vatandaşlara gerekmediği sürece dışarı çıkmamaları talimatı verildiği kaydedildi.

Yunanistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada da yangın sebebiyle artan sağlık ihtiyaçlarına karşı Nea Makri ve Kapandritios'taki sağlık merkezleri ile Atina'daki bazı hastanelerin yüksek alarm durumunda bulunduğu duyuruldu.

İLGİLİ HABERLER