16 Eylül 2024
ANASAYFA Dünya Kremlin Sözcüsü Peskov: Pavel Durov'un Gözaltına Alınması İletişim Özgürlüğünü Tehdit Edebilir

Kremlin Sözcüsü Peskov: Pavel Durov'un Gözaltına Alınması İletişim Özgürlüğünü Tehdit Edebilir

Kremlin Sözcüsü Peskov, Fransa’da gözaltına alınan Telegram'ın sahibi Pavel Durov’la ilgili, "Suçlamalar gerçekten de çok ciddi. Ciddi kanıtlar sunulması gerekiyor. Aksi takdirde iletişim özgürlüğünü kısıtlamaya yönelik doğrudan bir girişim olacaktır." dedi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kremlin Sözcüsü Peskov: Pavel Durov'un Gözaltına Alınması İletişim Özgürlüğünü Tehdit Edebilir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözcüsü Dmitry Peskov, Fransa'da çocuk istismarı, uyuşturucu kaçakçılığı ve dolandırıcılık iddialarıyla gözaltına alınan Telegram'ın kurucusu Pavel Durov hakkında yapılan soruşturma hakkında açıklamalarda bulundu.

Peskov, Rusya'nın Durov'a destek olmaya hazır olduğunu belirterek, ancak Fransız vatandaşı olmasının durumu karmaşık hale getirdiğini vurguladı.

“Suçlamalar son derece ciddi ve kesin kanıtların sunulması gerekiyor; aksi takdirde iletişim özgürlüğünün kısıtlanması söz konusu olabilir.” şeklinde konuşan Peskov, Durov'un davasının bir şirket başkanına gözdağı olarak görülebileceğine dikkat çekti.

Peskov, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un siyasi amaç gütmeyebileceği yönündeki sözlerine şüpheyle yaklaşmanın nedenlerini detaylandırmıştı. Macron'un uluslararası ilişkilerdeki tutumu ve Fransa'nın bölgesel politikaları hakkındaki endişelerini dile getiren Peskov, Fransa'da gerçekleşen gözaltı sürecinin gizli ajandalar barındırıp barındırmadığı konusunda da titizlikle incelenmesi gerektiğini belirtti. 

Ayrıca, Rusya'nın da bu süreci yakından takip ettiğini ve gelişmeleri dikkatle değerlendirdiğini vurguladı. Peskov, Fransa'da yaşanan bu olayların uluslararası ilişkiler açısından önemli olduğunu ve netlik kazanması gerektiğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Bolat: Yeşil Pasaport Kapsamında Yeni Genişlemeler Olabilir mi?

Bakan Bolat: Yeşil Pasaport Kapsamında Yeni Genişlemeler Olabilir mi?