19 Eylül 2024
İzmir Haberleri Dünya NASA, Stadyum Büyüklüğündeki Asteroidi Yarın Dünya'ya Yakın Geçiş Yapacağı İçin Uyardı

NASA, Stadyum Büyüklüğündeki Asteroidi Yarın Dünya'ya Yakın Geçiş Yapacağı İçin Uyardı

NASA, stadyum büyüklüğündeki 2024 ON asteroidi için bir uyarı yayınladı. Asteroid, 19 Eylül Salı günü Dünya'ya 1 milyon kilometre kadar yaklaşacak. NASA'nın Jet Propulsion Laboratuvarı tarafından sağlanan verilere göre, bu devasa gök taşı 2013 yılında Dünya'nın yanından geçmişti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
NASA, Stadyum Büyüklüğündeki Asteroidi Yarın Dünya'ya Yakın Geçiş Yapacağı İçin Uyardı

NASA, 290 metre genişliğindeki ve "potansiyel olarak tehlikeli" olarak sınıflandırılan 2024 ON asteroidi için bir uyarı yaptı. Asteroid, 19 Eylül Salı günü Dünya'ya oldukça yakın bir mesafeden geçecek. Uzay taşı, Dünya'nın etrafından geçerken herhangi bir tehlike oluşturmamakla birlikte, küçük bir sapma büyük sonuçlar doğurabilir.

NASA'nın Jet Propulsion Laboratuvarı tarafından sağlanan bilgilere göre, 2024 ON asteroidi 19 Eylül Salı günü Dünya'ya 1 milyon kilometre kadar yaklaşacak. Asteroidin çapı 290 metre (950 feet) olarak ölçülüyor ve bu büyüklük, onu Dünya'ya yakın geçen diğer gök cisimlerinden %99 daha büyük yapıyor. Ancak, bu büyüklükteki bir asteroid teleskop olmadan gözlemlenemez.

2024 ON asteroidi, 2013 yılında Dünya'nın yanından geçmiş ve bir sonraki yaklaşımını 2035 yılında gerçekleştirecek. NASA'nın Near-Earth Object (NEO) Gözlem Programı tarafından ilk olarak tespit edilen asteroid, Virtual Telescope Project tarafından 9 Eylül'de saatte yaklaşık 40,000 kilometre hızla hareket ederken görüntülendi.

Bu devasa gök taşının Dünya'ya en yakın yaklaşımı, ortalama Ay uzaklığının 2.6 katı kadar bir mesafeden gerçekleşecek. Bu mevcut yörüngede Dünya için herhangi bir risk oluşturmamakla birlikte, küçük bir yörünge sapması büyük sonuçlara yol açabilir.

Aynı gün, gökyüzü gözlemcileri nadir bir kısmi Ay tutulmasını ve süper Ay tam Ay'ını gözlemleyebilecekler. Ayrıca, 2024 PT5 asteroidi, 10 metre çapında olup, yeni bir çalışmaya göre bir zamanlar Ay'ın bir parçasıydı. Bu asteroidin Dünya'nın yörüngesinde 29 Eylül'den 25 Kasım'a kadar kalacağı belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kim Kardashian, Çocuklarının Öğrenme Farklılıklarıyla Mücadele Eden Anneler İçin Destekleyici Mesaj Paylaştı: "Her Şey Yoluna Girecek"

Kim Kardashian, Çocuklarının Öğrenme Farklılıklarıyla Mücadele Eden Anneler İçin Destekleyici Mesaj Paylaştı: "Her Şey Yoluna Girecek"