16 Eylül 2024
ANASAYFA Yerel Ankara'da Şiddetli Yağışlar Yolları Sular Altında Bıraktı

Ankara'da Şiddetli Yağışlar Yolları Sular Altında Bıraktı

Ankara'da ani başlayan gök gürültülü sağanak yağış, yolları göle çevirirken araçlar ve iş yerlerini su altında bıraktı. Şehirde yaşanan su baskınları sonrası temizlik ve onarım çalışmaları hızla başladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ankara'da Şiddetli Yağışlar Yolları Sular Altında Bıraktı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara'nın Çubuk, Akyurt, Kahramankazan, Pursaklar, Keçiören, Etimesgut, Yenimahalle, Sincan, Çankaya, Gölbaşı ve Mamak ilçelerinde şiddetli yağış ve gök gürültülü fırtına uyarısında bulundu.

Ankara'nın Çankaya ilçesinde etkili olan sağanak yağışlar, Sıhhiye semtinde su birikintilerine neden oldu ve araçların sular altında kalmasına sebep olarak trafikte aksamalara yol açtı.

Su baskınlarının artmasıyla esnaf da mağdur oldu, bazı işletmelerde maddi hasarlar meydana geldiğini ifade eden İbrahim Balcı, geçen yıl yapılan iyileştirmelerin yetersiz kaldığını belirterek, "Su birikmeye devam ediyor ve esnaflar gerçekten mağdur durumda kalıyor" dedi.

Yaşanan su altında kalma durumunu dile getiren Faik Erdoğan ise Ankara'da yağışların artmasıyla işletmelerinin sürekli su altında kaldığını ve belediyenin aldığı önlemlerin yetersiz olduğunu belirterek, "Bu yıl üçüncü kez su baskını yaşandı, malzemeler zarar gördü ve yaklaşık 100-150 bin lira hasarımız var" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İzmir Bergama’da Çıkan Orman Yangını Ekiplerin Müdahalesiyle Kontrol Altında

İzmir Bergama’da Çıkan Orman Yangını Ekiplerin Müdahalesiyle Kontrol Altında