16 Eylül 2024
ANASAYFA Siyaset İmamoğlu'nun Avukatından 'Siyasi Yasak' İddialarına Cevap

İmamoğlu'nun Avukatından 'Siyasi Yasak' İddialarına Cevap

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, İmamoğlu'na verilen cezanın kesinleştiği yönündeki haberleri yalanladı. Polat, operasyonel asparagas haberlerin hukuksuzluğa zemin oluşturamayacağını belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İmamoğlu'nun Avukatından 'Siyasi Yasak' İddialarına Cevap

Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat, siyasi yasak cezasının verildiği ve istinafa taşındığı yönündeki haberleri reddetti. Ayrıca kararın kesinleştiği iddialarını da yalanladı.

"Bu hukuksuz karar halkın vicdanından zaten döndü" Polat, X hesabından yaptığı açıklamada, "'Ahmak davasında verilen ceza kesinleşti, onandı…' gibi operasyonel asparagas haberleri çıkaran ve yayanlar; niyetiniz hukuksuzluğa zihinleri alıştırmak yahut bu hukuksuzluğu gerçekleştirmeye birilerini teşvik etmek ise bunun tutmayacağından emin olun.

Bu hukuksuz karar halkın vicdanından zaten döndü, umarım ve dilerim ki yargı da bu hukuksuzluğa daha fazla izin vermeyecektir" ifadelerini kullandı.  İmamoğlu: İstinaf’ın sürecini takip ediyoruz İmamoğlu da söz konusu haberlerle ilgili 20 Ağustos'ta, “Bana göre Türkiye Yargı tarihinde bu kadar zemini olmayan, utanç verici bir dava var mıdır bilmiyorum. Çok fazla adaletsizlik, hukuksuzluk yaşanıyor ama bu bir dava bile değil. İstinaf’ın sürecini takip ediyoruz.

Alt mahkemenin kararı var, İstinaf’taki karara göre üst mahkemesi var.

Umarım burada yargı adaletli bir karar verir.

Hem bize hem de milletimize güzel bir mesaj çıkar.

Boşu boşuna siyasetin malzemesi haline gelmez" açıklamasını yapmıştı.  'Ahmak' davası  İstanbul Anadolu 7.

Asliye Ceza Mahkemesi, İmamoğlu'nun 2019 yerel seçimleri sürecinde bazı YSK üyelerine "ahmak" dediği iddiasıyla açılan davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve 5 yıl siyasi yasak cezası vermiş, karar istinaf mahkemesine taşınmıştı. İstinafın cezayı onaması halinde İmamoğlu kararı Yargıtay'a taşıyacak.  İmamoğlu'ndan 'imza' tepkisi: Koltuğu kendi koltuğu zanneden akıl, derhal aklını başına alsın!

Gündem   İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu düğünde bir araya geldiGündem  

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Devlet Bahçeli, MHP Genel Başkan Yardımcısının Kızının Nikahında Şahitlik Yaptı

Devlet Bahçeli, MHP Genel Başkan Yardımcısının Kızının Nikahında Şahitlik Yaptı