İzmir Haberleri Gündem TKP İzmir'de ölüme neden olan şirketi protesto etti

TKP İzmir'de ölüme neden olan şirketi protesto etti

Türkiye Komünist Partisi (TKP), İzmir'de ölüme neden olan Gediz A.Ş.'nin binası önünde protesto düzenledi. TKP, özelleştirmelerin insan yaşamını tehlikeye attığını belirterek, elektrik dağıtım şirketlerinin kamulaştırılmasını istedi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TKP İzmir'de ölüme neden olan şirketi protesto etti

Türkiye Komünist Partisi (TKP), İzmir'de yaşanan iki ölümlü kaza sonrasında sorumlu tuttuğu elektrik dağıtım şirketi Gediz A.Ş.'nin Akdeniz Caddesi'ndeki binası önünde protesto eylemi düzenledi.

Protesto sırasında dağıtılan bildirilerde, özelleştirmenin insan hayatını riske attığı vurgulandı ve Gediz A.Ş. şiddetle eleştirildi.

TKP sözcüsü Ozan Botan, özel şirketlerin denetime kapalı olduğunu ve istedikleri gibi faaliyet gösterdiklerini belirterek, kamulaştırma çağrısında bulundu ve halka ücretsiz kamu hizmeti sunulması gerektiğini savundu.

Ozan Botan, şirketlerin temel ihtiyaçlar üzerinden kar elde etmesine son verilmesi gerektiğini belirterek, İzmir genelinde eş zamanlı olarak yapılan eylemlerle elektrik dağıtım şirketlerinin kamulaştırılması gerektiğini dile getirdi.

Protestoda, şirketlerin varlıklarının kamuya devredilmesi talep edildi ve halkın sesi olundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Filenin Sultanları'nın yarı finalde karşılaşacağı rakip belli oldu

Filenin Sultanları'nın yarı finalde karşılaşacağı rakip belli oldu