İzmir Haberleri Gündem Manisa’da Kedilere Yönelik İşlenen Vahşet, Hayvan Severleri Ayağa Kaldırdı

Manisa’da Kedilere Yönelik İşlenen Vahşet, Hayvan Severleri Ayağa Kaldırdı

İzmir Yaşam Hakkı Savunucuları, Manisa Salihli'de üç kediyi katleden Muzaffer Şen'e karşı tepkilerini dile getirdi. Grup, basın açıklamasında, bu olayın sadece bir kedi katliamı değil, toplumsal vicdanın da bir katliamı olduğunu belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Manisa’da Kedilere Yönelik İşlenen Vahşet, Hayvan Severleri Ayağa Kaldırdı

Geçtiğimiz haftalarda TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi sonrasında, ülke genelinde hayvanlara yapılan işkence ve katliam olayları artmaya başladı.

Niğde ve Ankara'da Yaşanan Vahşet

Niğde ve Ankara'da gerçekleşen hayvan katliamı vakalarının ardından, Manisa Salihli'de Muzaffer Şen adlı bir vatandaşın üç yavru kediye vahşice saldırarak öldürdüğü ortaya çıktı.

Hayvan Severlerden Tepki ve Protesto

Hayvan severler, İzmir Yaşam Hakları Savunucuları öncülüğünde, Salihli Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelerek yaşanan vahşete karşı basın açıklaması düzenledi ve adalet talep etti.

Protesto sırasında, "Katlettiğiniz hayvanlar sonunuz olacak", "Katiller içeri, hayvanlar dışarı" ve "Kafesleri parçala" sloganları atılarak hayvan haklarına sahip çıkıldı.

Hayvan severler adına konuşan İzmir Yaşam Hakkı Savunucusu Gizem Tarhan, yaptığı açıklamada, "İktidarın kanlı yasalarından cesaret alan Muzaffer Şen'in vahşi katliamını kınıyor ve adaletin yerini bulmasını istiyoruz." dedi.

Hayvanlara yapılan zulmün insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu vurgulayan Tarhan, bu tür saldırıların cezasız kalmaması için adaletin acilen işlemesi gerektiğini belirtti.

Hayvan katliamlarına karşı sessiz kalmayacaklarını ve adaletin sağlanması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden hayvan severler, toplumun vicdanını yaralayan bu olayın unutulmayacağını ve takipçisi olacaklarını dile getirdiler.

Hayvan hakları savunucuları, polis engeline rağmen suçluların cezalandırılması için mücadelelerine devam edeceklerini ve adaletin yerini bulması için ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Donald Trump yaklaşık 1 yıl aradan sonra X platformunda paylaşım yaptı

Donald Trump yaklaşık 1 yıl aradan sonra X platformunda paylaşım yaptı