20 Eylül 2024
İzmir Haberleri Gündem Dilan Polat serbest, Engin Polat'ın durumu belirsiz!

Dilan Polat serbest, Engin Polat'ın durumu belirsiz!

Dilan Polat'ın serbest bırakılmasıyla birlikte Engin Polat'ın durumu belirsizliğini sürdürüyor. Ailenin geleceği hakkında endişeler devam ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dilan Polat serbest, Engin Polat'ın durumu belirsiz!

Dilan Polat'ın serbest bırakılmasının ardından, Haberler.com Youtube kanalında konuşan Vahit Kaya isimli avukat, Polat çiftinin avukatı olarak görev yapmaktadır ve "Engin Polat" hakkında açıklamalarda bulunmuştur.

Engin Polat'ın Duruşması ve Geleceği

Kaya, "Asıl duruşma, 4 Eylül'de Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlayacak ve hakim 3 gün boyunca duruşma yapacak. 4 Eylül'de Engin Polat'ın tahliye olma olasılığı mevcut. İlk duruşmada, Engin Polat'ın yanı sıra babası Sezgin ve kardeşi Alper Kürşat Polat'ın da tahliye edilmesi gerekiyor." dedi.

Engin Polat'ın Durumu ve Beklentiler

Dilan Polat'ın serbest bırakılmasının ardından, dikkatler Engin Polat'a çevrildi. Avukat Kaya, Eylül ayındaki ilk duruşmada Engin Polat'ın da tahliye edilmesini beklediklerini ifade etti. "Asıl duruşma, 4 Eylül'de Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlayacak ve hakim 3 gün boyunca duruşma yapacak. 4 Eylül'de Engin Polat'ın tahliye olma olasılığı mevcut. İtirazlarımız devam ediyor. Mahkemenin asıl hakimi izinli olduğu için nöbetçi hakim görev yapıyor. Engin Polat'ın yanı sıra babası Sezgin ve kardeşi Alper Kürşat Polat'ın da tahliye edilmesi gerekiyor. Raporlar bu yönde, ve hakimlerin de aynı fikirde olduğuna inanıyoruz. Bu sebeple savcılar da tahliyeyi destekledi. Dilan Polat için daha önce iki kez tahliye talebi olmasına rağmen reddedilmişti. Engin Polat'ın da ilk duruşmada serbest bırakılmasını umuyoruz." şeklinde konuştu.

Hakim Kararı ve Süreç

Dilan Polat'ın davasında tahliye kararı verildi ve suçlamalar arasında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme", "suçtan kaynaklanan mal varlıklarını aklama" ve "bahis ve şans oyunlarında yasa dışı faaliyetlerde bulunma" gibi suçlamalar yer alıyordu. Polat, yurt dışına çıkış yasağı konularak cezaevinden serbest bırakıldı. Tahliye sürecinde ise Engin Polat'ın durumu hala merak konusu olmaya devam etmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ayın Düşüşü: Dünyayı Kurtarmak İçin Göksel Bir Maceraya hazır mısınız?

Ayın Düşüşü: Dünyayı Kurtarmak İçin Göksel Bir Maceraya hazır mısınız?