20 Eylül 2024
İzmir Haberleri Genel Meteorolojiden uyarı: Kuvvetli Sağanak Geliyor

Meteorolojiden uyarı: Kuvvetli Sağanak Geliyor

Meteoroloji, uzun süredir devam eden sıcak hava dalgasının ardından şiddetli yağış uyarısında bulundu. Önlem alınması gereken sağanak yağışlar, vatandaşları dikkatli olmaya davet ediyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Meteorolojiden uyarı: Kuvvetli Sağanak Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde sıcaklıkların düşeceği konusunda önemli bir uyarıda bulundu ve iç kesimlerde hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece azalacağını bildirdi. Bu durum, yaz aylarının sıcak günlerine ara vereceğini gösteriyor.

Akdeniz ve Ege kıyılarında yaşayanlar için ise durum farklı; bu bölgelerde sıcaklıklar, mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Ayrıca, kuvvetli yağışlar da kapıda! Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İskenderun Körfezi, Osmaniye, Kahramanmaraş, Kayseri'nin doğusu ve Sivas'ın güney çevrelerinde yerel kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor.

Bu bölgelerde yaşayanların sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli olmaları gerekiyor. Rüzgar da Türkiye genelinde farklı yönlerden eserek etkili olacak; özellikle Akdeniz kıyıları ve doğu kesimlerde güneyli yönlerden esmesi beklenen rüzgar, Marmara'nın güneyi ve Ege kıyılarında kuzeyden eserek kuvvetli rüzgarlara neden olabilir, bu da açık alanda çalışanlar ve deniz ulaşımı için önem taşıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sel ve Heyelan 6 ili Vurdu: 1 Kişi Kayıp, Ev ve İş Yerleri Sular Altında

Sel ve Heyelan 6 ili Vurdu: 1 Kişi Kayıp, Ev ve İş Yerleri Sular Altında