08 Eylül 2024
ANASAYFA Genel İzmir Büyükşehir Belediyesi BiSiM Uygulamasını Kaldırdı mı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi BiSiM Uygulamasını Kaldırdı mı?

İzmir'de otomatik park noktalarında bisiklet bulunmaması endişe yaratmıştı. Belediyenin BİSİM uygulamasını kaldıracağı söylentileri dolaşıyordu. Sonunda bisikletlerin durumuyla ilgili net bir açıklama yapıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi BiSiM Uygulamasını Kaldırdı mı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanlarından Aziz Kocaoğlu liderliğinde hayata geçirilen ve halkın büyük ilgisini çeken Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi (BİSİM), şehrin dört bir yanına yayılarak İzmir'i bisiklet dostu bir şehir haline getirme projesi, şu anda görevde olan Başkan Tunç Soyer yönetimi altında da devam etmektedir.

BİSİM: İzmir'in Yeni Ulaşım Dostu Hizmeti

Özellikle toplu taşıma bölgelerine yakın noktalarda yaşayan İzmirliler arasında popüler olan BİSİM, şehre farklı bir hava katmak amacıyla yaygınlaştırılan bisiklet yolları ile desteklenmektedir.

Bisiklet Bulma Sorunlarına Çözüm Yolda

Son zamanlarda bisiklet bulamama şikayetleri artış göstermiş olup, özellikle Kültürpark ve İnciraltı Kent Korusu gibi popüler gezi alanlarında bisikletlerin bulunamaması söylentilerin çıkmasına neden olmuştur.

İz Gazete'nin edindiği bilgilere göre, bu söylentilerin aksine, 10 yıldır hizmet veren BİSİM'de kullanılan bisikletlerin şu anda yenilenme ve bakım sürecinde olduğu belirtilmektedir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yapılan bakım işlemlerinin ardından bisikletler en kısa sürede park yerlerine yerleştirilecek ve halkın hizmetine sunulacaktır.

03-08-2023 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, BİSİM Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi'nde bir saatlik kiralama ücreti 13 TL olarak belirlenmiştir; tandems bisikletler için ise bu ücret saat başı 15 TL olarak uygulanacaktır.

Bisiklet kiralamak isteyenlerin, BİSİM'in resmi internet sitesi ya da mobil uygulaması üzerinden kolayca üyelik oluşturabileceği ve 23.00 - 05.00 saatleri arasında bisikletlerin otomatik kiralama işlemlerinin kapatıldığı unutulmamalıdır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İzmir'de Yer Alan Bu Yaz Mutlaka Ziyaret Etmeniz Gereken Harika Tatil Yeri

İzmir'de Yer Alan Bu Yaz Mutlaka Ziyaret Etmeniz Gereken Harika Tatil Yeri