İzmir Haberleri Genel CHP İl Başkanı: Gece görüşlü helikopter olsaydı orman yangını kontrol altına alınabilirdi.

CHP İl Başkanı: Gece görüşlü helikopter olsaydı orman yangını kontrol altına alınabilirdi.

Aydın'daki orman yangınıyla ilgili CHP İl Başkanı Hikmet Saatçi, eksiklikleri vurgulayarak, gece görüşlü helikopter olsaydı yangının daha fazla büyümemesi için akşam müdahale edilebileceğini belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP İl Başkanı: Gece görüşlü helikopter olsaydı orman yangını kontrol altına alınabilirdi.

Aydın'ın Bozdoğan İlçesindeki Orman Yangını 25 Saattir Sürüyor

Dün Bozdoğan ilçesinde çıkan orman yangını hala kontrol altına alınamadı ve 25 saattir devam ediyor.

CHP Aydın İl Başkanı: Gece Görüşlü Helikopterimiz Olsaydı Yangın Kontrol Altına Alınabilirdi

CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, gece görüşlü helikopter eksikliğinin yangının büyümesine sebep olduğunu belirterek, 3 helikopterle yangına müdahale ettiklerini ancak yetersiz kaldıklarını ifade etti.

Aydın'daki Yangın Nedeniyle Çevredeki Köyler Tedbir Amaçlı Boşaltılıyor

Rüzgarın etkisiyle yayılan yangın, Bozdoğan ilçesindeki Güre, Hışımlar ve Malküpü mahallelerinin tedbir amaçlı boşaltılmasına sebep olurken, bölge halkı da yangınla mücadele ediyor.

Bozdoğan ilçesindeki orman yangınına 3 helikopterle müdahale edildiğini belirten CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, gece görüşlü helikopter eksikliğinin yangının kontrol altına alınamamasına sebep olduğunu vurgulayarak, "Eğer gece görüşlü bir helikopterimiz olsaydı, akşam söndürme çalışmaları devam etseydi bu yangın böyle devam etmezdi." şeklinde konuştu.

Saatçı, helikopterlerin olmamasının yangının büyümesine sebep verdiğini belirterek, "Alhisar’dan başlayan yangın Örmepınar ve Örentat köylerimize müdahil oldu, birkaç ev zarar gördü, ancak şu ana kadar can kaybı yaşanmadı. Ama orman içindeki canlıları da düşünmek gerekiyor, onlar da bu yangında zarar gördü." ifadelerini kullandı.

CHP Aydın İl Başkanı, yangının kontrol altına alınamamasına dikkat çekerek, ihtiyaç duyulan gece görüşlü helikopterlerin acilen temin edilmesi gerektiğini ve yangının en az 2 gün daha süreceğini öngördüğünü belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Işıkhan'dan kadın istihdamı için önemli adım: Başvurular yakında başlıyor!

Bakan Işıkhan'dan kadın istihdamı için önemli adım: Başvurular yakında başlıyor!