İzmir Haberleri Genel Bingöl'de meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki deprem paniğe yol açtı.

Bingöl'de meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki deprem paniğe yol açtı.

AFAD, Karlıova ilçesinde meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremi duyurdu. Valilik tarafından yapılan açıklamada, şu ana kadar herhangi bir can veya mal kaybının olmadığı belirtildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bingöl'de meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki deprem paniğe yol açtı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

AFAD'ın verilerine göre depremin derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü ve detaylar şu şekilde: #DEPREMBüyüklük:4.1 (Mw)Yer:Karlıova (Bingöl)Tarih:2024-08-18Saat:21:15:19 TSİEnlem:39.33361 NBoylam:41.14 EDerinlik:7.01 kmDetay:https://t.co/7ikKaPZn71@afadbaskanlik @trthaber @anadoluajansi— AFAD Deprem (@DepremDairesi) August 18, 2024

Bölgede Can ve Mal Kaybı Yaşanmadı

Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada, depremin ardından "İlk belirlemelere göre bölgede herhangi bir can ve mal kaybı söz konusu olmamıştır" ifadesine yer verildi.

Kandilli Rasathanesi: Depremin Merkez Üssü Muş'un Varto İlçesi

Kandilli Rasathanesi ise verilerine dayanarak depremin merkez üssünü Muş'un Varto ilçesi olarak duyurdu ve depremin büyüklüğünü 4,2, derinliğini ise 5,2 kilometre olarak belirtti.

Jeoloji Yüksek Mühendisi Ramazan Demirtaş ise depremin Yedisu parçasıyla bir ilgisinin olmadığını belirterek, "AFAD ve KOERI arasındaki farklılıklar nedeniyle depremin yeri konusunda farklılık bulunmaktadır. Bu segmentlerde bu büyüklükte bir deprem riski çok düşüktür." açıklamasında bulundu.

Demirtaş, ayrıca "KAFZ, DAFZ ve AGFZ üçlü kavşak bölgesi geniş bir zon oluşturduğu için, bu bölgede 5.0-6.0 aralığında depremlere neden olabilecek birçok kısa kırık bulunmaktadır. Dün ve bugünkü depremler, 2005 yılındaki benzer olaylara benzemektedir." şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mekselina İslam (Özlem Osma): Popstar’dan Maneviyata Uzanan Bir Yolculuk

Mekselina İslam (Özlem Osma): Popstar’dan Maneviyata Uzanan Bir Yolculuk