20 Eylül 2024
İzmir Haberleri Genel Başkan Eşki, Tarım Alanında Yenilikçi Adımlarla Üretimi Destekleyecek

Başkan Eşki, Tarım Alanında Yenilikçi Adımlarla Üretimi Destekleyecek

Bornova Belediyesi, gıda güvenliğini sağlamak ve yerel üreticiyi desteklemek için eğitim ve yerel tohum ve fide dağıtımı yapıyor. Başkan Ömer Eşki, "Tarımsal üretimi artıracağız" sözleriyle hedeflerini belirtti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Başkan Eşki, Tarım Alanında Yenilikçi Adımlarla Üretimi Destekleyecek

Bornova Belediyesi, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde kurulan yerel tohum bahçelerinde yaklaşık 50 çeşit atalık tohum üretimini gerçekleştirerek elde edilen fideleri Bornovalılara dağıtıyor.

Yerel Tohumlarla Üretilen Fideler Mahallelere Dağıtılıyor

İlkbahar aylarında domates, biber ve patlıcandan oluşan 350 bin sebze fidesi dağıtan Bornova Belediyesi, kış dönemi için 120 bin sebze fidesinin dağıtımına başladı. Bu fideler, eski köy yerleşimlerinde verilen "Kış Sebzeleri Yetiştirme Teknikleri" eğitimlerinin ardından mahallelere dağıtılıyor.

Kışlık Sebze Fideleri Çeşitliliği

Kışlık sebze fideleri arasında karnabahar, lahana, brokoli, marul, kereviz ve pırasa bulunuyor. Bu fide çeşitliliği sayesinde çiftçilere geniş bir ürün yelpazesi sunuluyor.

Tarımsal Üretimi Destekleyen Bornova Belediyesi

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, tarımsal üretimin artmasının önemine vurgu yaparak, çiftçilere destek olmaya devam edeceklerini belirtti. Eşki, "Bornova'da tarımı canlandırmak için kararlı bir şekilde mücadele ediyoruz. Çiftçilerimizin yaşadığı zorlukları göz önünde bulundurarak, üretim yapmaya devam etmeleri için desteklerimizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mega Polietilen Köpük Sanayi A.Ş.'den Konkordato Açıklaması

Mega Polietilen Köpük Sanayi A.Ş.'den Konkordato Açıklaması