19 Eylül 2024
İzmir Haberleri Genel Barış Annesi Muhsine Ayhan, Bingöl'de hayatını kaybetti

Barış Annesi Muhsine Ayhan, Bingöl'de hayatını kaybetti

Barış Annesi Muhsine Ayhan, Bingöl Solhan'daki evinde vefat etti. Ayhan, 90'lı yıllarda dönemin başbakanı Tansu Çiller’in konvoyunu durdurup, barış ve özgürlük talebini dile gitirmişti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Barış Annesi Muhsine Ayhan, Bingöl'de hayatını kaybetti

Barış aktivisti Muhsine Ayhan, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Sürümkaş köyündeki evinde hayata veda etti.

Ayhan’ın taziyesi Omeran köyünde düzenlenecek.

Muhsine Ayhan’ın sürgündeki akrabaları ise 25 Ağustos 2024 Pazar günü Belçika’nın Antwerpen kentinde bulunan “Carnotstraat 136” adresinde taziyeleri kabul edecekler.

MUHSİNE AYHAN'IN HAYATI

Bingöl Solhan ilçesine bağlı Sürümkaş köyünde 1928 yılında doğan Muhsine Ayhan, genç yaşta eşini kaybettikten sonra çocuklarını tek başına büyüttü.

PKK'lı oğlu Delil Ayhan'ın (İlhan Çiftçi) 4 Ekim 1992'de vefat etmesinin ardından, çocuklarının yaşamını korumak ve barışı sağlamak amacıyla açlık grevi eylemlerine liderlik etti. 

1990'ların zorlu döneminde, çatışmaların en şiddetli olduğu ve faili meçhul cinayetlerin arttığı bir zamanda, o dönemin başbakanı Tansu Çiller'in konvoyunu durdurarak barış ve özgürlük taleplerini dile getirdi.

Kararlılıkla mücadelesini sürdüren Ayhan, haksızlıklara rağmen umudunu asla kaybetmedi. Her zorluğun üstesinden gelerek adaletin sağlanması için azimle çalışmaya devam etti. 

Kendisini destekleyenlerle birlikte, barışın ve adaletin hakim olacağı bir dünya için kararlılıkla ilerledi. Yargılanmaların ve engellemelerin onu yıldıramadığı, aksine daha da güçlü kıldığı bir gerçekti. Ayhan'ın mücadelesi, birçok insan için ilham kaynağı oldu ve umut ışığını her zaman canlı tuttu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ukrayna, Rusya'ya karşı gerçekleştirdiği İHA saldırılarıyla dikkat çekiyor

Ukrayna, Rusya'ya karşı gerçekleştirdiği İHA saldırılarıyla dikkat çekiyor