20 Eylül 2024
İzmir Haberleri Genel Bakırköy-Bahçelievler Metro Projesi'nde İşçi Eylemi 3. Günde

Bakırköy-Bahçelievler Metro Projesi'nde İşçi Eylemi 3. Günde

İşçiler, maaşlarının ödenmemesi üzerine Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metro projesinde başlattıkları eylemi 3. gününde sürdürüyor. İşçiler, talepler karşılanana kadar direnişe devam edeceklerini belirtti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakırköy-Bahçelievler Metro Projesi'nde İşçi Eylemi 3. Günde

Dev Yapı-İş Sendikası üyesi işçilerin başlattığı eylem, üçüncü gününe girdi. İstanbul Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metro projesinde, Bayburt Group’un taşeronu Modül Teknik bünyesinde çalışan işçiler, alacaklarının ödenmemesi üzerine 20 Ağustos’ta kule vincine çıkarak eyleme başlamıştı.

İşçiler, talepleri karşılanana kadar direnişi sürdüreceklerini vurguladı. Patronların "alacaklarınızı Pazartesi ödeyeceğiz" vaadini yerine getirmediğini belirterek, "Kararlılığımız ilk günkü gibi." dedi.

Olumlu bir sonuç alana kadar bu durum hiçbir şekilde değişmeyecek mesajını verdi. Ulaştırma Bakanlığı’na ait olan projeyle ilgili Bakanlık cephesinden henüz bir açıklama yapılmadı.

Eylemin üçüncü gününde de işçilerin hak arayışı devam ediyor. (MA)Akcanlar Tekstil'de direnişteki 90 işçi işten çıkarıldı.

 Merinos işçisinin 25 günlük direnişi kazanımla sonuçlandı. Polonez işçilerinin direnişi 28. günde devam ediyor ve polis biber gazıyla müdahale etti. CarrefourSA işçileri ise Sabancı Holding önünde eylemde.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul ve Bursa'da Artan Batı Nil Virüsü Vakaları: Uzmanlar Uyarıyor

İstanbul ve Bursa'da Artan Batı Nil Virüsü Vakaları: Uzmanlar Uyarıyor