20 Eylül 2024
İzmir Haberleri Ekonomi Doğalgaz Fiyatlarına Büyük Zam!

Doğalgaz Fiyatlarına Büyük Zam!

Doğal gaz fiyatlarına yapılan yüzde 38'lik zam, konutlardaki faturaları artıracak. 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak zam, tüketicileri ek maliyetle karşı karşıya bırakacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Doğalgaz Fiyatlarına Büyük Zam!

Boru Hatları İle Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), ağustos ayında evlerde kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında yüzde 38 artış yaparak, yıllık 300 bin metreküp ve altında doğal gaz tüketen serbest tüketicilerin elektrik üretimi haricinde kullandıkları doğal gazın satış fiyatını da yüzde 33,1 artırdığını duyurdu.

Doğal Gaz Fiyatlarına Karşı Yeni Tarifeler

BOTAŞ'ın resmi internet sitesinde ağustos ayına özel ev ve sanayi aboneleri için geçerli olan tarifeler ile elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın fiyatlarının bulunduğu tablolar yayımlandı. Evlerde kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatı yüzde 38 artarken, 300 bin metreküp ve altında tüketen serbest tüketicilerin diğer kullanımları için fiyat yüzde 33,1 yükseldi.

Sanayi Aboneleri ve Dağıtım Şirketlerine Ağustos Fiyatları

Elektrik üretimi amaçlı doğal gaz fiyatında bir değişiklik olmazken, 300 bin metreküp ve üzeri tüketen serbest tüketicilerin satış fiyatı sabit kaldı. Sanayi aboneleri için belirlenen tarifeler ise 1000 metreküp için 8.549 lira kademe 1 ve 11.380 lira kademe 2 olarak belirlendi. Elektrik üretimi amaçlı doğal gaz fiyatı ise 1000 metreküp için 12.000 lira olarak açıklandı. Ev tüketicileri için ise 1000 metreküp doğal gazın satış fiyatı 5.631 lira olarak belirlendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Abdüllatif Şener'in oğlu anneannesini vurarak tutuklandı

Abdüllatif Şener'in oğlu anneannesini vurarak tutuklandı