19 Eylül 2024
İzmir Haberleri Yerel Seferihisar’da Geleneksel Ata Ekmeği Festivali ve Renkli Armola Pazarı

Seferihisar’da Geleneksel Ata Ekmeği Festivali ve Renkli Armola Pazarı

Seferihisar Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlediği Ulamış Köyü'ndeki Ata Ekmeği ve Armola Pazarı, yine yoğun ilgiyle karşılandı. Bu yıl da etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Seferihisar’da Geleneksel Ata Ekmeği Festivali ve Renkli Armola Pazarı

Seferihisar’ın eşsiz lezzetleri Ata Ekmeği ve Armola peyniri, Ulamış’ta ziyaretçilere unutulmaz bir lezzet şöleni sundu.

Ulamış Mahallesi'nde düzenlenen üretici pazarları, bu yıl da renkli etkinliklere ev sahipliği yaparak misafirlerin ilgi odağı oldu.

Geleneksel hale gelen şölende, Seferihisar Belediye Bandosu'nun coşkulu performansıyla başlayan etkinlik, tiyatro oyunları, ritim gösterileri ve dans şovlarıyla devam etti.

Seferihisar'ın sembolü haline gelen Topan Karakılçık Buğdayı'nın coğrafi işaret almasının müjdesini veren Belediye Başkanı, "Atalarımızdan bize miras kalan karakılçık buğdayı ve geleneksel Armola peynirinin bereketini birlikte kutluyoruz." dedi.

Ayrıca, Karakılçık buğdayının Seferihisar'a bereket getirdiğini ve şifalar dağıttığını belirten Başkan, şimdi buğdayın coğrafi işaret alarak tescillendiğini söyledi.

Üretici pazarlarında halkla buluşan belediye başkanı ve beraberindeki heyet, Ulamış Köy Tiyatrosu, Dilek Güney Ritim Grubu, Cavit Ata ve Orkestrası ile Rebetos Dans Akademisi'nin gösterilerini izleyerek şenlik havasında bir gün geçirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Selen Görgüzel'in Kızı İlknaz Bektaş, Elektronik Sigara Nedeniyle Ölümden Döndü

Selen Görgüzel'in Kızı İlknaz Bektaş, Elektronik Sigara Nedeniyle Ölümden Döndü