İzmir Haberleri Yerel İzmir'de Yağmur ve Atık Su Hatları Ayrıştırılıyor, Taşkın Problemi Ortadan Kalkacak

İzmir'de Yağmur ve Atık Su Hatları Ayrıştırılıyor, Taşkın Problemi Ortadan Kalkacak

İzmir'de 200 milyon liralık yatırımla 20 km'lik yağmur ve atık su hattı ayrıştırma çalışmaları sürüyor, su taşkınları önlenecek.

2 Dakika
Okunma Süresi

İzmir Büyükşehir Belediyesi temiz Körfez için yağmur suyu ayrıştırma imalatlarını sürdürüyor. Buca, Bornova, Konak, Karşıyaka, Bayraklı, Karabağlar, Çiğli ve Kemalpaşa’da taşkın problemi yaşanan bölgelerde 200 milyon liralık yatırımla 20 kilometre yağmur suyu ve atık su hattı ayrıştırılıyor.

İzmir’in her noktasını modern altyapıya kavuşturmak için kesintisiz çalışan İZSU Genel Müdürlüğü, birleşik sistemle çalışan yağmur suyu ve atık su kanallarını ayrıştırma çalışmalarına devam ediyor. Buca, Bornova, Konak, Karşıyaka, Bayraklı, Karabağlar, Çiğli ve Kemalpaşa’da devam eden çalışmalar kapsamında en çok taşkın problemi yaşanan muhtelif bölgelerde toplam 20 kilometre uzunluğunda yağmur suyu ve atık su hattı ayrıştırılıyor, ekonomik ömrünü tamamlamak üzere olan atık su hatları ise yenileniyor. Yaklaşık 200 milyon liralık yatırımla hayata geçecek çalışmalar sonucunda hem hatlardaki yük hafifletilerek Körfez’in temizliğine katkı sağlanacak hem de aşırı yağışlardaki su baskınlarının önüne geçilecek.

İZSU Genel Müdürlüğü, hem öz kaynaklarıyla hem de Dünya Bankası kredileriyle yapacağı büyük altyapı yatırımlarının yanı sıra, metropol ilçelerde yer alan atık su hatlarının da yenilemeye devam ediyor. Bu kapsamda başta yüksek katlı yapılaşmaların olduğu Konak Çınarlı Mahallesi’nde eskiyen hatlar yenileniyor, Çiğli  Balatçık Mahallesi’ndeki yeni yerleşim yerlerine atık su hatları inşa ediliyor.  

Su taşkınları tarihe karışacak

İZSU Genel Müdürlüğü, kent merkezinde yağmur suyu hatlarının ve yağmur suyu ızgaralarının yapımına da devam ediyor. Son yapılan çalışmalar kapsamında Yeşillik Caddesi’nde Karabağlar Belediyesi ve Selgeçen İşhanı’nın bulunduğu bölgede 786 metre yağmur suyu hattı inşa edildi. Böylelikle Yeşillik Caddesi’nde trafik akışına engel olan ve zarara yol açan su taşkınlarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır?
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *