Koyun Can Kasap Et Derdine Düştü..

YAYINLAMA:

Evet evet başlık ironi gibi gözükebilir ama değil. 

Konu gündem sürekli değiştirilip ekonomi göz arda edilmesi sağlanıyor. Yeni konumuz Ekrem İmamoğlu’nun yargı eliyle siyasi yasaklı hale getirilmeye çalışılması. Seçim yoluyla İstanbul’u 2 dönemdir elde edemeyen iktidar, saçma sapan bir “ahmak” cümlesi sebebiyle İmamoğlu’nu belediyeden atmaya uğraşıyor. Gündem için al sana mükkemmel bir oyalama sebebi. Neden böyle diyorum .

Önümüzdeki asıl gündem ne? Tabi ki de asgari ücret.. 

Bütün işçi sendikalarının birleşip asgari ücret adalet eşit vergi üzerine gösteriler yaptığı dönemde siyasilerin tek derdi siyasi yasaklar ve “ahmak” cümlesi olmuş. Ortalık yangın yeri ateş bahçeyi geçti eve girdi. Mutfak yanıyor. Cep yanıyor. Ev sahibi şikayetçi istediği gibi kira geliri elde edemiyor. Kiracı şikayetçi ev sahibinin istediği rakamları veremiyor. Yeni eve geçemiyor. Öğrenci şikayetçi okumak için maddi durumu el vermiyor. Yurt bulamıyor, ev bulamıyor. Yol parası bulamıyor. Karnını doyuramıyor..

İşçi aldığı ücretten şikayetçi et alamıyor, makarna alamıyor makarna!. Enflasyon adı altında o kadar fiyatlar dönüyor ki ortada. Kafelerde su 10 TL gidin herhangi bir zincir markete su 3,5 TL. Aradaki farkların maaliyeti falan nasıl oluyor oda su buda su neden bu kadar uçurum? Resmen birileri enflasyon adı altında çuval çuval paraları cebine koyarken, asgari ücret ve bir üzeri alan kesim sürünmeye mahkum bırakılıyor. 

Asgari ücrete gelecek zam, emekliye verilecek zam, memura verilecek zam derdine düşülmesi gerekirken biz hala enerciiii biz hala “ahmak” biz hala anayasa tartışıyoruz. Biz hala top peşinde koşuyoruz. Okullarda hademelerin 4/1 ücrete çalıştırılmak istendiği ortamda okullardaki öğrencilerin hastalıktan kırıldığı temizlikten yoksun kaldığı bir ortamda yapılan eğitimi tartışmamız gerekirken. Bütün derdimiz “Ahmak” cümlesiyle İmamoğlu’nun siyasi yasağı oldu. İktidar çok iyi biliyor gündem oyalamayı çok..

Ses çıkarmadığımız her gün bu ücretlere mahkum kalacağız.. bu enflasyon altında ezileceğiz. Tasarruf tedbirlerinin anca halka uygulandığı. Devlet kurumlarında Milyar TL milyon TL’lerin fütursuzca harcandığı bu dönemde faturayı halkın ödediği vergilerden çıktığını ne zaman anlayacağız çok merak ediyorum..
Neyse Koyun “asgari ücret”, kasap “Siyasi yasak” derdinde.. 
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *