16 Eylül 2024
ANASAYFA Genel Ünlü Oyuncu Umut avcı neden öldü, hastalığı neydi?

Ünlü Oyuncu Umut avcı neden öldü, hastalığı neydi?

Sadri Alışık Kültür Merkezi'nde sahne alan Umut Avcı, beyin pıhtısı sonucu yaşamını yitirdi. 15 gündür hastanede tedavi gören oyuncunun vefatı sevenlerini üzdü.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ünlü Oyuncu Umut avcı neden öldü, hastalığı neydi?

Oyuncu Umut Avcı'nın Vefatı..

Ünlü oyuncu Umut Avcı, "Hep Yek", "VerKaç", "Ailece Şaşkınız", "Bir Zamanlar Kıbrıs" gibi yapımlardaki rolleriyle tanınmaktaydı ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Umut Avcı'nın vefatıyla ilgili olarak SAKM tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İstanbul mezunu olan ve tiyatromuzda önemli roller üstlenen sevgili oyuncumuz Umut Avcı'yı genç yaşta kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz."

Değerli sanatçıya Allah'tan rahmet dileyen SAKM, ailesine ve sevenlerine başsağlığı mesajı iletti ve "Seni her zaman güler yüzün ve sevgi dolu kalbinle hatırlayacağız UMUT" ifadelerine yer verdi.

Umut Avcı, sinema dünyasında olduğu kadar tiyatro sahnesinde de iz bırakmış ve "Esaretin Bedeli", "Takım Çantası", "Gugukkuşu", "Orjinak Kopya" gibi oyunlarda da başarılı performans sergilemişti. 

Umut Avcı, 24 Şubat 1980 tarihinde Edirne'de dünyaya geldi ve sanata olan tutkusuyla hafızalarda iz bıraktı. Tiyatro sahnelerinde kendini kanıtladıktan sonra, "Hep Yek", "Ver Kaç" ve "Ailece Şaşkınız" gibi projelerde de rol aldı. Ancak en çok tanınan rolü, TRT 1'in popüler dizisi "Bir Zamanlar Kıbrıs"ta canlandırdığı Şoför Hamit karakteriydi. 

Maalesef, 44 yaşında aramızdan ayrılan Avcı'nın vefat haberi, ünlü oyuncu Levent Can tarafından duyuruldu. Beyninde oluşan pıhtı nedeniyle hastaneye kaldırılan Avcı, 15 gün süren mücadelenin ardından hayatını kaybetti.

 Bugün, Edirne Eski Cami'de ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazı ile Yenişehir Mezarlığı'na defnedilecektir. Bu kayıp, sanat camiası için büyük bir üzüntü kaynağı oldu ve Avcı'nın anısı, sahnedeki ve ekranlardaki performanslarıyla yaşamaya devam edecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ayça Çağla Altunkaya Kimdir? Acun Ilıcalı ile Aşk Hikayesi

Ayça Çağla Altunkaya Kimdir? Acun Ilıcalı ile Aşk Hikayesi