19 Eylül 2024
İzmir Haberleri Ekonomi Google, 1,49 Milyar Avroluk Para Cezasını Kaldırarak Nadir Bir Hukuki Zafer Kazandı

Google, 1,49 Milyar Avroluk Para Cezasını Kaldırarak Nadir Bir Hukuki Zafer Kazandı

Google, Avrupa Komisyonu tarafından uygulanan 1,49 milyar avroluk para cezasına karşı açtığı davayı kazandı. Bu karar, teknoloji devinin antitröst meseleleriyle ilgili yaşadığı zorluklar arasında önemli bir dönüm noktası oldu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Google, 1,49 Milyar Avroluk Para Cezasını Kaldırarak Nadir Bir Hukuki Zafer Kazandı

Google, 2006-2016 yılları arasında rakip çevrimiçi arama reklamcılarına yönelik kısıtlamalar uyguladığı gerekçesiyle Avrupa Birliği (AB) tarafından verilen 1,49 milyar avroluk cezanın iptalini sağladı. Avrupa'nın ikinci büyük mahkemesi, bu cezanın arkasındaki gerekçeleri değerlendirerek, Avrupa Komisyonu'nun "hatalı değerlendirmeler" yaptığını belirtti. Mahkeme, bu kararın ardından komisyonun bir itirazda bulunma ihtimalini de gündeme getirdi.

Dava Süreci ve Sonuç

AB Genel Mahkemesi, Google'ın üçüncü taraf reklamlarının engellenmesiyle ilgili suçlamaları değerlendirdi. Mahkeme, Avrupa Komisyonu'nun Google’ın pazar hakimiyetini kötüye kullandığını belirttiği tespitlerin çoğunu onayladı, ancak para cezasını iptal etti. Mahkeme, cezanın nedenini oluşturan kısıtlayıcı maddelerin yeterince değerlendirilemediğine ve bu durumun pazar tanımını olumsuz etkilediğine dikkat çekti.

Google'ın Tepkisi

Google, mahkeme kararını memnuniyetle karşıladığını ifade ederek, "Mahkemenin orijinal karardaki hataları kabul etmesinden mutluluk duyuyoruz. Kararın tamamını yakından inceleyeceğiz," dedi.

Geniş Etkiler

Bu durum, Google için nadir bir hukuki zafer olsa da, şirketin Avrupa'daki antitröst meseleleriyle ilgili baskılarının sona ermediğini gösteriyor. Geçtiğimiz hafta, başka bir cezanın iptali için yapılan başvuru başarısızlıkla sonuçlandı. Ayrıca, İngiltere Rekabet ve Piyasalar Kurumu (CMA) ve ABD hükümeti, şirketin pazar hakimiyetiyle ilgili benzer iddialar üzerinde duruyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İBB Burs Başvurusu Ne Zaman? 2024-2025 İBB Burs Başvuru Tarihleri

İBB Burs Başvurusu Ne Zaman? 2024-2025 İBB Burs Başvuru Tarihleri