İzmir Haberleri Dünya Netanyahu: Hamas'la Esir Takası İçin Karmaşık Müzakereler Devam Ediyor.

Netanyahu: Hamas'la Esir Takası İçin Karmaşık Müzakereler Devam Ediyor.

İsrail Başbakanı Netanyahu, Hamas'la Gazze'deki İsrailli esirlerin serbest bırakılması konusunda zorlu müzakereler yürüttüklerini açıkladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Netanyahu: Hamas'la Esir Takası İçin Karmaşık Müzakereler Devam Ediyor.

Maariv gazetesinin haberine göre, İsrail Başbakanı Netanyahu, esir takası müzakereleri için Kahire'ye giden İsrailli müzakere heyetiyle görüştükten sonra hükümet toplantısına katıldı.

Netanyahu, hükümet toplantısında yaptığı konuşmada, İsrail'in her türlü tehdide karşı hazır olduğunu vurgulayarak, "Nefsi müdafaaya ve herhangi bir saldırıya karşı kararlıyız." dedi ve ekledi: "Müzakere sürecimiz oldukça karmaşık."

İsrail Başbakanı, esir takası için belirledikleri şartlarda kararlı olduklarını belirtirken, Hamas'ın bu şartları reddettiğini ve Doha'daki müzakerelere katılmadığını açıkladı.

ABD, Mısır ve Katar'ın ortak açıklamasında, Doha'daki müzakerelerin olumlu bir atmosferde gerçekleştiği ve önümüzdeki hafta Kahire'de devam edeceği duyurulmuştu.

Hamas, ABD'nin önerisinin Doha'daki görüşmelerden farklı olduğunu belirtirken, Filistinli kaynaklara göre, Netzarim Koridoru ve Philadelphia Koridoru gibi önemli konular müzakerelerde yer almamıştı.

Hamas yöneticileri, ABD'nin olumlu bir hava yaratmaya çalıştığını iddia ederek, saldırıları durdurma niyetlerinin olmadığını ve zaman kazanmaya çalıştıklarını söylemişti.

20 hesap hakkında yangınlarla ilgili provokatif paylaşımlar nedeniyle işlem başlatıldı

İsrail savaş uçakları, Hizbullah mevzilerine roket saldırısı düzenledi

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
YOPmail ile E-posta Kutunuzu Temiz Tutun

YOPmail ile E-posta Kutunuzu Temiz Tutun