19 Eylül 2024
İzmir Haberleri Dünya Kaliforniya'da Dev Yangın: 400 binden Fazla Dönüm Toprak Kül Oldu

Kaliforniya'da Dev Yangın: 400 binden Fazla Dönüm Toprak Kül Oldu

Kaliforniya'daki "Park Yangını" hızla büyüyor ve eyalet tarihindeki en büyük 4. orman yangını haline geldi. Şu ana kadar 401,279 dönüm alan zarar gördü.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kaliforniya'da Dev Yangın: 400 binden Fazla Dönüm Toprak Kül Oldu

ABD, orman yangınlarıyla karşı karşıya kalmaya devam ediyor. Kaliforniya'nın kuzeyindeki Butte County'de 24 Temmuz'da başlayan "Park Yangını" hızla yayılıyor. Eyaletin Ormancılık ve Yangından Korunma Departmanı (CAL FIRE) verilerine göre bu yangın, eyalet tarihinin en büyük 4'üncü orman yangını olarak kaydedildi. Şu ana kadar alevler 401 bin 279 dönümlük alanı küle çevirdi ki bu alan Los Angeles şehrinden daha büyük.

İtfaiyecilerin Müdahalesi Devam Ediyor

Alevlere 6 binden fazla itfaiyeci ile müdahale edilirken, 11 gün önce başlayan yangın sonucunda 560'tan fazla ev ve diğer yapı kullanılamaz hale geldi. Şu ana kadar alevler sadece yüzde 30 oranında kontrol altına alınabilmiş durumda. Bu süre zarfında 4 binden fazla kişi tahliye edilmiş durumda.

Yangın Şüphelisi Tutuklandı

Yangının çıkmasında suçlanan 42 yaşındaki Ronnie Dean Stout, 25 Temmuz'da tutuklandı. Sabıkalı olduğu belirtilen Stout'un daha önce 2 kez cezaevine girdiği bilgisi de gündeme gelmişti. Yetkililer, yangının söndürülmesi için tüm ekiplerin seferber olduğunu ve çalışmalara aralıksız devam ettiklerini belirtiyorlar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beşiktaş Süper Kupa'yı müzesine götürdü

Beşiktaş Süper Kupa'yı müzesine götürdü