İzmir'de Metro İnşaatı Esnasında Bazı Evlerde Çatlaklar Meydana Geldi

İzmir'de Buca metrosu için yapılan yeraltı çalışmaları sonucunda Konak ilçesindeki Atilla Mahallesi'nde bazı evlerde çatlaklar oluştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi durumu açıkladı.

İzmir'de başlatılan Buca Metrosu'nun çalışmaları sırasında, metro ağı Üçyol Durağı'ndan başlayıp Buca yönüne ilerlerken, yüklenici firmanın kullandığı tünel açma makinesinin sebep olduğu çatlaklar ve hasarlar nedeniyle bölge sakinleri endişeli.

Ev Sahipleri ve İşletmeciler Endişeli

Eşrefpaşa semtindeki bazı ev ve dükkan sahipleri, tünel açma makinesinin sebep olduğu çatlaklar ve hasarlar nedeniyle endişeli.

Filiz Diren, evlerinde meydana gelen çatlaklar ve hasarlar nedeniyle tedirginlik yaşadıklarını belirterek, yetkililerden bilgi talep etti.

Ferdi Sipahi ise dükkanında oluşan çatlakların artarak devam ettiğini ve mahalle genelinde benzer sorunların yaşandığını dile getirdi.

Yetkililerden Açıklama

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaşanan hasarlarla ilgili açıklama yaparak, binalarda yapılan incelemeler sonucunda yapısal sorun tespit edilmediğini ve gerekli önlemlerin alındığını belirtti.

Belediye, binalarda herhangi bir risk görüldüğü takdirde sakinlerin başka yerlere nakledileceğini ve tadilat çalışmalarına hemen başlanacağını duyurdu.

Yüklenici Firmadan Açıklama Yok

Yapımcı şirket temsilcileri, konu hakkında herhangi bir beyanda bulunmayacaklarını ve ilgili büyükşehir belediyesinin gerekli açıklamaları yapacağını dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER