Nejat İşler, 'Narin' cinayetine isyan etti: Millet olarak kim olduğumuzu unuttuk

Ünlü oyuncu Nejat İşler, Diyarbakır'da yaşanan Narin cinayeti sonrası toplumda artan şiddet olayları ve cemaat-tarikatların etkisine dikkat çekti. İşler, "Millet olmayı unuttuk, kabile devleti gibi yaşıyoruz" diyerek cinayetlerin ve sosyal sorunların bu yapıların gücünden beslendiğini vurguladı.

Oyuncu Nejat İşler, Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Narin'in katledilmesine karşı büyük bir tepki gösterdi.

Magazin Burada muhabirleri tarafından görüntülenen Nejat İşler, cemaat ve tarikatlardan dert yakınarak, "Artık kabile devleti olmaya karar verdik" dedi.

Nejat İşler, "Gün içinde dışarı çıktım, artık bıktım. Hiçbir şey yapamıyoruz, çocukları koruyamıyoruz ve bunun suçunu anlamıyorum. Büyük sözler sarf edebiliriz. 

Biz millet olma kimliğimizi kaybettik ve sanki kabile devleti olmaya karar vermişiz gibi görünüyor. Bu yüzden kabile kuralları öne çıkıyor. Daha öncesi var, daha sonrası da olacak gibi görünüyor, eğer durum böyle devam ederse. Birlikte millet olma fikrini hatırlamamız gerekiyor. 

Kabileler, tarikatlar, cemaatler gibi değil, millet olarak bir araya gelmeliyiz. Sözlerin bittiği yerdeyiz. Çocukları koruyamadık, bu bizim hatamız" şeklinde konuştu.

İLGİLİ HABERLER