DEM Parti'den Bahçeli'ye sert yanıt geldi

DEM Parti, MHP lideri Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi ve Ahmet Şık'a yönelik eleştirilerine tepki gösterdi. Parti, Bahçeli'nin sözlerini "darbeci zihniyetin temsilcisi" olarak tanımlayarak demokrasiyi savundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi, Ahmet Şık ve DEM Parti’ye yönelik eleştirileri, DEM Parti tarafından sert bir dille yanıtlandı.

DEM Parti, Bahçeli'nin söylemlerini "darbeci zihniyetin temsilcisi" olarak nitelendirerek, Türkiye'deki demokrasi, hukuk ve insan haklarını savunma konusundaki kararlılıklarını vurguladı.

DEM Parti'nin açıklamasında, Bahçeli'nin söylemlerinin Kürt düşmanlığını körüklediği, demokrasi ve hukuk karşıtlığını teşvik ettiği belirtilerek, "Bu zat ve dile getirdiği anlayış, Türkiye’deki en temel demokrasi, hukuk, insan hakları sorunu haline gelmiştir" denildi.

Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi’ni kapatmayı önerdiği, anayasal düzeni askıya aldırmayı savunduğu ifade edilen açıklamada, "Bu zat ve partisi mafyanın, karanlık ve organize işlerin, gayri ahlaki ve gayri hukuki uygulamaların merkezi gibi çalışmaktadır" denildi.

DEM Parti'nin karşı açıklamasında, "Bu ülke kimsenin babasının çiftliği değildir. Kendisi bu ülkenin sahibi, bizler de kiracısı değiliz. Bizler de bu ülkenin sahipleriyiz" ifadelerine yer verildi.

Partinin kazandığı hakların, milyonların vergisi ve alınterine dayandığı belirtilen açıklamada, "Biz bu ülkede demokrasi ve barış isteyen milyonların sesiyiz. Öyle sokak kabadayılığıyla hiç kimse partimizi susturamaz" denildi.

Bahçeli'nin DEM Parti'yi ve Ahmet Şık'ı hedef aldığı, ittifakta çatlak iddialarına öfkelendiği, '17-25 Saati' konusunda gündemde olduğu, Alpay Özalan ve Ahmet Şık'a kınama cezası verildiği, Can Atalay'ın Ahmet Şık'a saldırıyı izlerken cezaevi yönetimi tarafından yayının kesildiği, DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan'ın iç ve dış savaş siyasetine ilişkin açıklamalarının bulunduğu belirtildi.

İLGİLİ HABERLER