Eylül 2024 Merkez Bankası Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Eylül ayı faiz kararı için gözler Para Politikası Kurulu toplantısına çevrildi. Piyasa katılımcıları, faiz oranlarında bir değişiklik olup olmayacağına dair beklentilerini paylaşmaya başladı.

Eylül ayı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) için önemli bir dönem. 19 Eylül'de yapılacak Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı öncesinde, faiz oranlarının sabit tutulup tutulmayacağı merak konusu. Geçtiğimiz toplantıda politika faizi yüzde 50 seviyesinde bırakılmıştı. Ekonomistlerin görüşleri, mevcut faiz oranlarının korunacağı yönünde ağırlık kazanmış durumda. Ayrıca, Eylül ayı enflasyon beklentileri de dikkate alınarak, Merkez Bankası'nın alacağı kararların ekonomik etkileri üzerinde duruluyor.

Eylül ayı Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarına göre, cari yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 43,14'e gerilemişken, Eylül ayı için beklenen TÜFE artışı ise yüzde 2,22’de sabit kaldı. Bu durum, ekonomistlerin Merkez Bankası’nın yaklaşımını nasıl değerlendirdiğini gösteriyor. Şimdi, faiz kararı açıklaması öncesinde gözler 19 Eylül'deki toplantıya çevrilmiş durumda.

İLGİLİ HABERLER