İzmir Haberleri Genel Avukat Perihan Meşeli kimdir?

Avukat Perihan Meşeli kimdir?

Kadın hakları savunucularından ve Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı gönüllü Avukatı olan Perihan Meşeli'nin hayatını ve biyografisini sizler için hazırladık. İşte Avukat Perihan Meşeli'nin Biyografisi...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Avukat Perihan Meşeli kimdir?

Perihan Meşeli: Kadın Hakları Savunucusu ve Gönüllü Avukat

Perihan Meşeli, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı'nda gönüllü avukatlık yapması ve kadın hakları savunuculuğuyla dikkat çekiyor, kullanıcılar tarafından merak ediliyor.

Perihan Meşeli Kimdir?

Perihan Meşeli, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı'nda gönüllü avukatlık yapan bir isim olarak öne çıkıyor ve hukuk alanındaki bilgisini özellikle kadın hakları mücadelesine adamış durumda.

1989 yılında zorunlu göçle Türkiye'ye gelen Bulgaristan doğumlu Meşeli, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitim aldı ve ardından İstanbul'da avukatlık stajına başladı.

İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Kadın Çalışmaları yüksek lisansı yaparken feminist perspektifi benimseyen Meşeli, serbest avukatlık yapmanın yanı sıra Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı'nda kadın haklarını savunmaya devam ediyor.

Kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddet ve cinsel suçlarla ilgili davaları takip eden Meşeli, feminist hareketin içinde yer alarak kadınların yaşam haklarını savunma mücadelesinde aktif rol oynuyor.

Eski bir milli satranç oyuncusu olan Meşeli, yazıları ve röportajlarıyla da topluma seslenmeye devam ediyor ve kadın haklarına yönelik mücadelesiyle tanınıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gediz Elektrik duyurdu: 23 Ekim 2024 Çarşamba günü Buca'ya 4 saat elektrik verilmeyecek

Gediz Elektrik duyurdu: 23 Ekim 2024 Çarşamba günü Buca'ya 4 saat elektrik verilmeyecek