16 Eylül 2024
ANASAYFA Ekonomi KaradenizBirlik Ayçiçeği 'ön alım' fiyatını 19 bin lira olarak belirledi

KaradenizBirlik Ayçiçeği 'ön alım' fiyatını 19 bin lira olarak belirledi

Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (KARADENİZBİRLİK), yağlık ayçiçeği için 19 bin lira/ton ön alım fiyatını duyurdu. Bu karar sektörde önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KaradenizBirlik Ayçiçeği 'ön alım' fiyatını 19 bin lira olarak belirledi

Ülke genelinde ayçiçeği hasadı hızla devam ederken, Samsun merkezli KARADENİZBİRLİK, yeni sezon için ayçiçeği ön alım fiyatını duyurdu.

Ön Alım Fiyatı Geçen Sezona Göre Yükseltildi

Geçen yıl üreticilere ton başına 12 bin 700 lira ödeme yapan birlik, bu sezon için ön alım fiyatını ton başına 19 bin lira olarak belirledi.

Üreticilerin Beklentileri Karşılanacak mı?

KARADENİZBİRLİK Yönetim Kurulu, bu sezonda 35 bin ton ayçiçeği alımı hedeflerken, kuraklık nedeniyle bölge rekoltesinde yüzde 30'luk bir düşüş yaşandığını belirtti.

KARADENİZBİRLİK Genel Müdürü Ünal Erarslan, "Üretici lehine maksimum gayret göstererek ayçiçeği ön alım fiyatını 19 bin lira olarak belirledik. Bu fiyatın 'ön alım fiyatı' olduğunu ve piyasa şartlarına göre fiyat farkı ödemesi yapacaklarını vurguladı.

Erarslan, KARADENİZBİRLİK'in üreticileri desteklemeyi ve piyasayı regüle etmeyi sürdüreceğini belirterek, Türkiye'nin yağlı tohum ihtiyacının artması için devletin teşvik edici politikalar uygulaması gerektiğini ifade etti.

"Üreticilerimiz ve Türk tarımı için hayırlı olmasını dileriz" diyen Erarslan, yeni ön alım fiyatlarının sektöre olumlu yönde etki etmesini umut ettiklerini sözlerine ekledi.

PTT tarafından başlatılan 'İndirimli Saatler' kampanyasıyla ilgili detaylı bilgi almak için PTT şubelerine veya resmi internet sitesine başvurabilirsiniz.

Eğitim alanında ise DUS 1. dönem ek yerleştirme sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre yerleşen adaylar, kayıt için gerekli işlemleri takip etmelidir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fransa, Rusya'dan Telegram'un kurucusu Pavel Durov'u ziyaret etmesi için çağırıyor.

Fransa, Rusya'dan Telegram'un kurucusu Pavel Durov'u ziyaret etmesi için çağırıyor.