16 Eylül 2024
ANASAYFA Ekonomi Bakanlık tarafından onaylanan ek destekle birlikte belirli hanelere 15.000 TL ödeme yapılacak!

Bakanlık tarafından onaylanan ek destekle birlikte belirli hanelere 15.000 TL ödeme yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan ödemeler kapsamında 15 bin TL nakdi desteğe başvuran vatandaşlar belirlenen kriterlere uyum sağlıyor. Karşılıksız devlet desteği ile ilgili detaylar haberimizde.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakanlık tarafından onaylanan ek destekle birlikte belirli hanelere 15.000 TL ödeme yapılacak!

Hanelere Eylül ayı Aile Destek Programı ödemeleri sürerken başvurular halen devam ediyor. 15 bin TL’ye kadar nakdi yardımlardan yararlanmak isteyen vatandaşlar için belirli şartlar bulunuyor. Şartları sağlayan haneler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 1 yıl süreyle geri ödemesiz nakit desteğini sağlıyor. Peki, kimler Aile Destek Programı’ndan faydalanabilir? Aile Destek Paketi ödemeleri ne kadar? Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman yatacak? Aile Destek Paketi başvurusu nasıl yapılır? İşte Aile Destek Programı detayları içeriğimizde…

EYLÜL AYI AİLE DESTEK ÖDEMELERİ YATTI MI?

Aile Destek ödemeleri için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın yapacağı açıklamaya kulaklar kabartıldı. “Aile Destek Ödemesi Eylül ayında ne kadar yatacak?” sorusu gündemi gelirken ödemelerin hesaplara ne zaman yatacağı da merak ediliyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 senedir vatandaşlara sağlanan karşılıksız desteğin 2024 sonuna kadar ödeneceğini belirtmişti.

Geçtiğimiz ay 9 Ağustos itibari ile hesaplara yatırılmaya  başlanan Aile Destek Programı ödemelerinin Eylül ayında ne zaman hesaplara yatırılacağı konusunda duyuru henüz yapılmadı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, tarafından yapılacak açıklamanın ardından haberimizde yer verilecek. Ödeme bilgisi sorgulamak isteyen vatandaşlar e-Devlet sistemi üzerinden “Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama” ekranına ulaşarak hak sahibinin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasıyla işlemlerini yapabilirler.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI

Nakdi desteğe ihtiyaç duyan aileler için Aile Destek Programı kapsamında 12 ay süreyle ödemeler yapılıyor. 1 yıl sürecek olan destekten faydalanmak için başvuru gerçekleştirebilirsiniz. Kriterleri sağlayan vatandaşların yalnızca kimlik belgeleri ile ikametgah adreslerine bağlı olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan müracaatlarını yapmaları yeterlidir.

Başvuru yapacak vatandaşların Türk vatandaşı olmaması, Mavi Kart sahibi olmaları, yerleşim adreslerinin yurt dışı olması ve belirlenen hane gelir seviyesini sağlamaları şartları bulunuyor. Hanenin gelir seviyesine bağlı olarak yapılacak nakdi destek miktarı aylık olarak gerçekleştiriliyor.

AİLE DESTEK PROGRAMI NE KADAR ÖDENİYOR?

Aile Destek Programı hane gelir seviyesinin kişi başı 5.667,37 TL’den aşağıda olması halinde sağlanıyor. Buna göre kişi başına düşen aylık gelir 450 TL ve altında ise aylık 1.250 TL, yani yıllık 15 bin TL nakit desteği yapılıyor. 450 TL ile 911,15 TL arasında kişi başına geliri olan hanelere 1.100 TL destek ödeniyor. 911,15 TL ile 1.372,30 TL arasında kişi başı geliri olan haneler 950 TL yapılırken 1.372,30 TL ile 5.667,37 TL arasında gelir seviyesi bulunan haneler 850 TL aylık ödeme sağlanıyor.

Çocuk Bileşeni kapsamında ise çocuk sayısına bağlı olarak ek nakdi destek veriliyor. 1 yıl süreyle yapılan çocuk bileşeni desteği 1-2 çocuk için 350 TL, 3 çocuk için 450 TL, 4 çocuk için 550 TL ve 5 ile daha fazla çocuklu haneler içinse 650 TL olarak hesaplara yatırılıyor.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başak burcu günlük burç yorumu 7 Eylül 2024: İşte, Aşkta ve Sağlıkta Başarıya Adım Atın

Başak burcu günlük burç yorumu 7 Eylül 2024: İşte, Aşkta ve Sağlıkta Başarıya Adım Atın