20 Eylül 2024
İzmir Haberleri Ekonomi AJDA BİLEZİK ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ SORUNUSA KUYUMCULARDAN YANIT | AJDA BİLEZİKTE İŞÇİLİK VAR MI?

AJDA BİLEZİK ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ SORUNUSA KUYUMCULARDAN YANIT | AJDA BİLEZİKTE İŞÇİLİK VAR MI?

Ajda bilezik modelleri, çık ve zarif modeller olarak ön plana çıkar. Yatırım aracı olarak tercih edilen Ajda Bilezikler hakkında merak edilen konuları sizler İzmir Kemeraltı'nda bulunan kuyumcu esnafına sorduk .Aldığımız cevapların bazıları neleri yanlış bildiğimizi gözler önüne serdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AJDA BİLEZİK ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ SORUNUSA KUYUMCULARDAN YANIT | AJDA BİLEZİKTE İŞÇİLİK VAR MI?

Ajda bilezikler günümüzde kadınların sıklıkla tercih ettiği zarif modeller olarak ön plan çıkmaktadır.  Neredeyse tüm kombinlerle uyumsa sağlayabilen Ajda Bilezikler, son yılların en çok tercih edilen takı modeli olarak gösterilmektedir. Haliyle Ajda Bilezik alanlar, sattıklarında zarar edip etmeyeceklerini merak etmektedirler. Bizde kullanıcılarımız için Ajda Bilezikte işçilik var mı, yok mu? sorusunun yanıtı ve merak edilen konuları konunun uzmanlarına yani kuyumculara sorduk. İşte aldığımız cevaplar…

Ajda Bilezik'te işçilik var mı?

İzmir Kemeraltı kuyumcu esnafıyla yaptığımız görüşmelerde Ada Bilezikte işçilik olmadığını öğrendik. Ajda bilezikler, normal düz bilezikler gibi sadece gram fiyatı üzerinden hesaplanarak satılmaktadır. Bu da takılarını aynı zamanda yatırım aracı olarak kullanan kadınlar için avantaj sağlamaktadır. Düz bileziklere nazaran daha şık görünüme sahip Ajda Bilezikler hem işçiliksiz olması, hemde şıklığıyla ön plana çıkmaktadır. 

Ajda bilezik fiyatları ne kadar?

Kuyumcu esnafına sorduğumuz bir diğer soruda Ajda Bilezik fiyatları oldu. Kuyumcu dostlarımızın verdiği cevaplar, fiyatların bileziğin ayarına ve gramanına göre değişeceğini göstermektedir. Ajda Bilezikler 14-18-22 ve 24 ayar olmak üzere çeşitli ayarlarda satılmaktadır. Yine aynı şekilde 10 gramdan başlayıp kullanıcının talep ettiği ağırlıklarda ayda bilezik bulmak mümkündür. Kullanıcıların bütçesine göre değişecek olan bu konuda özellikle vurgulanan konu 14 ve 18 ayar altınlarda alış satış fiyatları arasındaki farklar nedeniyle yatırıma uygun olmamalarıdır. 

Ajda bileziği yatırım aracı olarak kullanmak isteyenler için tavsiyeler şu şekildedir;

  • 22 ve 24 ayar bilezikler tercih edilmelidir. 
  • 1 adet 30 gram almak yerine,  3 adet 10 gram tercih edilmelidir. (satarken ihtiyacınız kadar satmanızı kolaylaştır)
  • Mührü olan ve ayarından emin olduğunuz bilezikler alınmalıdır. 
  • İzmir Kuyumcular Odasına (İZKO) kayıtlı olmayan esnaflara güvenilmemelidir. (kendi şehrinizdeki resmi esnaf odası)
  • Online alışveriş sitelerinden alınan altınlarda, gramaj ve ayar farkları çıkabilmektedir. Aynı zamanda iadesi de bulunmamaktadır. 
  • Altın fiyatlarını online sitelerde yer alan fiyatlar değil kuyumcular odasının fiyat ekranlarından ve internet sitesinden öğrenmelisiniz. İnternet siteleri fiyatları Borsa İstanbul'dan çektiklerinden canlı piyasa fiyatlarını yansıtmamaktadır.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beylerbeyi Rakı Fiyatları Eylül 2024

Beylerbeyi Rakı Fiyatları Eylül 2024