16 Eylül 2024
ANASAYFA Eğitim YKS Tercih Sonuçları Yayınlandı: KYK Yurtlarına Yoğun Başvuru Devam Ediyor

YKS Tercih Sonuçları Yayınlandı: KYK Yurtlarına Yoğun Başvuru Devam Ediyor

YKS tercih sonuçları açıklandı, üniversite kayıtları başladı. KYK yurtlarında konaklama imkanı olan adaylar için başvuru süreci devam ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
YKS Tercih Sonuçları Yayınlandı: KYK Yurtlarına Yoğun Başvuru Devam Ediyor

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite kayıtları başladı ve farklı şehirlerde yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptıracak olan adaylar KYK yurtlarında konaklayabilecekler.,

KYK Yurt Başvuru Koşulları

KYK yurtlarına başvuracak adayların uygun olmaları gereken belirli koşullar bulunmaktadır. İlk olarak, bir örgün eğitim veren yükseköğretim kurumuna kayıtlı olmaları zorunludur. 

Bunun yanı sıra, öğrenim gördükleri yükseköğretim kurumunun ya da programının, öğrenci ve ailesinin ikamet ettiği il veya ilçe sınırları dışında olması gerekmektedir. Başvuruda bulunacak öğrencilerin belirli suçlardan mahkum olmamış olmaları da gerekmektedir.

Ücretsiz Konaklama Hakkı Kimlere Sağlanır?

Ücretsiz konaklama hakkı, şehit eşi ve çocukları, gazi veya gazi çocukları, anne veya babası vefat etmiş öğrenciler, devlet himayesinde olanlar gibi belirli gruplara tanınmaktadır. Bu özel durumlar göz önünde bulundurularak belirli öğrencilere ücretsiz konaklama imkanı sunulmaktadır.

KYK Yurt Başvuru Süreci Ne Zaman?

KYK yurt başvuruları 20 Ağustos'ta başladı ve 24 Ağustos saat 23.59'a kadar devam edecek. Başvuru yapmak isteyen adaylar başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilirler.

KYK Yurt Ücretleri

KYK yurt ücretleri henüz netleşmemiştir. Fakat geçmiş yıllarda tip 1 için aylık 345 TL, tip 2 için aylık 405 TL, tip 3 için aylık 480 TL, tip 5 için aylık 510 TL ve tip 6 için aylık 570 TL olarak belirlenmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Shetland Adaları'ndaki Uzay Üssü'nde Meydana Gelen Roket Kazası

Shetland Adaları'ndaki Uzay Üssü'nde Meydana Gelen Roket Kazası