İzmir'de Elektrik Akımına Kapılanlar İçin Mazgala Kırmızı Gül Bırakıldı

Dede Korkut Yörük Türkmen Federasyonu üyeleri, Enver Dündar Başer Sokak'ta gerçekleşen elektrik akımı kazasında hayatını kaybedenler için başsağlığı için mazgala çiçek bıraktı.

Dede Korkut Yörük Türkmen Federasyonu üyeleri, İzmir'in Konak ilçesinde 12 Temmuz'da sağanak sırasında elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden 2 kişinin anısına sokaktaki mazgala karanfil bıraktı.

Sokakta toplanan federasyon üyeleri, karanfil bırakmanın ardından basın açıklaması yaparak olayı kınadı.

Federasyon Başkanı Osman Karakuzu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözünü hatırlatarak, Toros Dağları'ndan gelen Yörüklerin gücünden bahsetti.

Bu acı olay, dikkatsizlik sonucu meydana gelmiştir!

Karakuzu, vurgulayarak, "Toros Dağları'nda nasıl ayakta kalabiliyorlarsa, biz metropolde bir yağmur damlasında boğulduk."

Atatürk'ün övgüyle bahsettiği topluluğumuz, maalesef şehirdeki ihmallerin kurbanı oldu.

Burada bir köpeğin ölümüne rağmen gereken önlemlerin alınmadığını belirten Karakuzu, "Bu trajedi kaçınılmazdı."

Konuşmasında, şüphelilerin alkışlanmasını da sert bir şekilde eleştiren Karakuzu, adaletin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Olay sonrası Cumhurbaşkanı ve CHP Genel Başkanı'nın kendisini aradığını ancak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın bu jesti yapmadığını dile getiren Veli Aba, adaletin yerini bulmasını istediklerini belirtti.

Ne yaşanmıştı? 12 Temmuz'da sağanak yağış altında su birikintisine basarak elektrik akımına kapılan Özge Ceren Deniz (23) ve İnanç Öktemay (44) hayatını kaybetmişti.

Olayla ilgili yapılan operasyonda 51 şüpheliden 48'i yakalanmış, 14'ü tutuklanmıştı.

Tutuklananlardan biri itiraz üzerine serbest bırakılmıştı.

İLGİLİ HABERLER