Akıllı Şehirler hackathonu ile geleceği birlikte şekillendirecekler

İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ (İZTEKNOLOJİ), Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şubesi ve İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi, 31 Ekim-1 Kasım tarihlerinde "Akıllı Şehirler" temalı hackathon düzenleyecek. Şehir yaşamına yönelik yenilikçi çözümler geliştirmeyi hedefleyen hackathon sonucunda, en parlak fikirlere imza atan katılımcılara ödüller verilecek ve çeşitli fırsatlar sunulacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ (İZTEKNOLOJİ), Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şubesi ve İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi’'nin ortaklığıyla 31 Ekim-1 Kasım tarihlerinde "Akıllı Şehirler" temalı bir hackathon düzenlenecek. İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi’'nde saat 12.00’de yapılacak tasarım etkinliğinde mentör desteği alarak yarışacak ekipler, geleceği birlikte şekillendirecek. Hackathon sonucunda, en iyi projelere ödüller verilerek çeşitli fırsatlar sunulacak. Bu kapsamda birincilik ödülü 30 bin TL, ikincilik ödülü 15 bin TL ve üçüncülük ödülü 5 bin TL olacak. Mentörlerle birebir çalışma fırsatı bulacak katılımcılar, İZTEKNOLOJİ’de staj fırsatı, EMO İzmir Şubesi’nin elektronik laboratuvarında ve bazı diğer eğitimlerinde ücretsiz eğitim imkânı elde edebilecek.

Geleceğin şehirleri için projeler

En yaratıcı zihinleri bir araya getirecek Akıllı Şehirler hackathonu, katılımcılara şehirlerin daha yaşanabilir, sürdürülebilir ve verimli hale getirilmesine yönelik yenilikçi çözümler geliştirme fırsatı sunacak. 24 saat sürecek zorlu maratonda teknoloji, sürdürülebilirlik ve inovasyon konuları birlikte ele alınacak. Heyecan verici etkinlikte, şehirlerin en büyük sorunlarına çözümler getirilecek. Katılımcılar bu hackathonda sadece kod yazmakla kalmayacak, aynı zamanda geleceğin şehirlerinde hayat bulacak projelere de imza atacak.

İLGİLİ HABERLER