Zorla Getirme Kararı Nedir? Kılıçdaroğlu Hakkında Neden Zorla Getirme Kararı Alındı?

Kemal Kılıçdaroğlu hakkında alınan zorla getirilme kararı, Türkiye’nin siyasi gündeminde önemli bir tartışma yarattı. Bu kararın nedenleri merak ediliyor.

Avukat Mustafa Doğan İnal'a hakaret etti iddiasından kaynaklı yargılanan eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ilk olarak İstanbul'da 17 Ekim 2023'te TBMM CHP Grup Toplantısında söylediği sözler gerekçesiyle 2 yıla kadar hapis talebiyle yargılanmasına devam edildi. İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada müşteki Mustafa Doğan İnal avukatı ile tutuksuz sanık Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı hazır bulundu. Duruşmada savunma yapan sanık avukatı, müvekkilinin ikametgahının Ankara olduğunu belirterek duruşmanın Ankara'da olmasını talep etti. Müşteki avukatı ise şikayetlerinin devam ettiğini söyleyerek sanık hakkında zorla getirilme kararının çıkarılmasını istedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı “zorla” getirileceği dava duruşmasının 18 Şubat 2025'te düzenleneceğini söyledi.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 3'ü talimat mahkemesi, 3'ü ise yargılamanın yapıldığı mahkeme olmak üzere 6 duruşmaya gelmediği, sadece avukatının geldiği belirtildi.

Kılıçdaroğlu'na Zorla Getirme Kararı

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Kemal Kılıçdaroğlu'nun zorla getirilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

Özgür Özel'den Zorla Getirme Kararına Tepki

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, zorla getirme kararına sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Paylaşımında Özel, "Önceki Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu hakkında bugün verilen zorla getirme kararı, hukuki olmadığı gibi, siyasallaştırılmış yargının gözdağı verme çabasıdır. Partimiz bu çabalara karşı bir ve bütün olarak dimdik ayaktadır" ifadelerine yer verdi.

2 Yıla Kadar Hapis Talebi

Hazırlanan iddianamede şüpheli Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘hakaret’ suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Ne günlere kaldık, Erdoğan çıkmış biz yumuşayacağız ama Kılıçdaroğlu izin vermiyor diye beni şikâyet ediyor ve bu da yetmiyor saray yargısı ile beni sindirmeye çalışıyor. Erdoğan’ın korkulu rüyası olmaya devam ettikçe, ekonomik kriz derinleştikçe, Kılıçdaroğlu düşmanlığı artmaya, türlü ayak oyunları ile CHP’lileri siyaset dışına itmeye çalışanlara açık ve net çağrımdır.

Tek bir CHP’liyi saray yargısına teslim etmeyeceğiz. Ne beni ne de diğer yol arkadaşlarımızı harcatmayacağız. Yargıya talimat vermeye bırak, derdin benimle ise ben dimdik durmaya devam edeceğim. Beşli çeteye peşkeş çektiğiniz ihaleleri, yolsuzlukları, vatandaşın cebinden çaldığınız her kuruşun hesabını sormaya ant içerim. Dün de bugün de yarın da son nefesime kadar bu halk için mücadele etmekten geri adım atarsam namerdim! Hodri meydan!"

Zorlu Getirme Kararı Nedir?

Hakkında tutuklama kararı verilmesi veya yakalama emri düzenlenmesi için yeterli nedenler bulunan veya 145 inci maddeye göre çağrıldığı halde gelmeyen şüpheli veya sanığın zorla getirilmesine karar verilebilir.

İLGİLİ HABERLER