İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Karşıyaka Yangını ile İlgili Güncel Durum Açıklaması Geldi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Yamanlar yangınıyla ilgili güncel bilgiler verdi. Şiddetli rüzgarın yangını genişlettiğini belirten Tugay, ekiplerin müdahalesinin devam ettiğini ve tahliye edilen ev sahiplerini yalnız bırakmayacaklarını vurguladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, dün akşam Karşıyaka Yamanlar Dağı Kartepe mevkiinde başlayan ve söndürme çalışmalarının devam ettiği orman yangını hakkında açıklamalarda bulundu.

Evler ve İş Yerleri Yangından Etkilendi

Sabah saatlerinde rüzgarın da etkisiyle Bayraklı'nın bazı mahallelerine yaklaşan yangın, bazı ev ve iş yerlerine zarar verdi.

Çeşitli Bölgelerde Yangınlar Kontrol Altına Alınmaya Çalışılıyor

Karşıyaka'da devam eden yangına yoğun müdahaleler sürerken, Bayraklı, Körfez Mahallesi ve Doğançay Mahallesi'nde de yangınla mücadele ediliyor.

Yangınlar nedeniyle oluşan maddi hasarın yanı sıra, evsiz kalan vatandaşlara barınma ve yiyecek desteği sağlanıyor. Yangın söndürme çalışmalarına İzmir İtfaiyesi, 730 personel ve 100'den fazla araç katılıyor.

Onur Mahallesi'nin bir kısmı boşaltılırken, Sancaklı Köyü ve Doğançay'da birçok ev zarar gördü. Karşıyaka Belediyesi'nin şantiyesi ve özel bir işletmeye ait ayrıştırma tesisine de yangın ulaştı.

İtfaiye ekipleri, yangın bölgelerindeki sokak hayvanlarının tahliyesi için de çalışmalarına devam ediyor.

İLGİLİ HABERLER