Yaşam hakkı savunucuları 'Yaşam Zinciri' eylemiyle seslerini duyurdu

Beşiktaş iskele meydanında, sokak hayvanları için düzenlenen yaşam zinciri protestosunda, hayvan hakları savunucuları ‘Katliam Yasası’na karşı seslerini yükseltti.

Kamuoyunda ‘katliam yasası’ olarak bilinen yasaya karşı tepkiler artarken, Beşiktaş iskele meydanında hayvanseverler tarafından yaşam zinciri oluşturuldu.

Ülke genelinde sokak hayvanlarının öldürülmesine karşı düzenlenen protesto eylemlerine Beşiktaş iskele meydanında yaşam hakkı savunucuları da katılarak 'Yasayı geri çek' çağrısında bulundu. Beşiktaş iskele meydanında toplanan hayvanseverler, "Yasal olan her şey meşru değildir" sloganı eşliğinde el ele tutuşarak yaşam zinciri oluşturdu.

Hayvanseverler tarafından oluşturulan zincir ardından sanatçı Alaz Pesen tarafından yapılan basın açıklamasında, "Aldığınız talimatlarla istediğinizi yapın, el kaldırıp indirip hayvanların kaderiyle oynayın. Yasa diye dayattığınız vahşetin hiçbir meşruluğu yok. Yasal olan her şey meşru değildir" sözleri dile getirildi.

Grup içerisinden yükselen 'AKP elini hayvanlardan çek ve hükümet istifa' seslerine karşılık Alaz Pesen, hayvanseverlere yöneltilen 'bir grup elit' ithamlarına cevap vererek, "Biz, barınamayan öğrencileriz, emekli maaşı ile geçinemeyenleriz, borç yükü altında ezilen çalışanlarız, beslenemeyen çocuklarız, erkeklerin öldürdüğü kadınlarız. Katliam yasasını kutlayan AKP'li vekillerin aksine elit değiliz, biz bu halkın ezilenleriyiz" açıklamasında bulundu.

İLGİLİ HABERLER