İzmir'de orman yangını şüphelileri gözaltında

İzmir'in farklı ilçelerinde çıkan orman yangınlarıyla ilgili olarak Bakan Yerlikaya, 7 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Yangınların sebebiyet verenlerin adalet karşısında hesap vermeleri bekleniyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 15-17 Ağustos tarihlerinde ülke genelinde meydana gelen 19 orman yangınıyla ilgili yedi kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yangınların sebep olduğu tahribatı vurgulayarak, "Orman yangınları sonucunda yedi şüpheli, İzmir'in Tire ilçesinde üç, Ödemiş ilçesinde iki, Bayındır ilçesinde bir ve Karşıyaka ilçesinde bir olmak üzere toplam yedi kişi gözaltına alındı." dedi.

Göynük ilçesindeki yangına karıştığı belirlenen dört kişiden ikisinin tutuklandığını, diğer ikisinin ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığını belirtti.

Ormanların milli servet olduğunu vurgulayan Bakan Yerlikaya, "Gelecek nesillere bırakacağımız en değerli miras olan ormanlarımızı korumak için gerekli önlemleri almaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

CHP'li Saatçı: Aydın Orman Yangınında Havadan Müdahale Olmaması Dikkat Çekici

CHP'li bir yetkili olan Saatçı, Aydın'daki orman yangınında havadan müdahalenin olmamasının endişe verici olduğunu belirterek, acil önlemlerin alınmasını talep etti.

Karabük'te Kontrol Altına Alınan Orman Yangını

Karabük'te çıkan orman yangını ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları devam ediyor.

Bakan Yumaklı: İzmir'deki 6 Orman Yangınıyla İlgili Durum Kontrol Altında

Çevre ve Şehircilik Bakanı, İzmir'deki altı orman yangınının kontrol altında olduğunu belirterek, vatandaşları soğukkanlı olmaya çağırdı ve İzmir'in terk edilmesine gerek olmadığını vurguladı.

İLGİLİ HABERLER