Gökhan Seven, Moldova'da Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı!

DEPSAŞ Enerji Spor Kulübü'nün paralimpik milli bilek güreşi sporcusu Gökhan Seven, Moldova'nın Kişinev şehrinde düzenlenen 45’inci bilek güreşi şampiyonasında altın madalya kazanarak dünya şampiyonu oldu. Seven, hem sağ hem de sol kolda tek dünya şampiyonu olma başarısını gösterdi ve Türkiye'ye 30'uncu uluslararası madalyayı kazandırdı.

DEPSAŞ Enerji Spor Kulübü altında müsabakalara katılan ve ülkemizin paralimpik dalda en başarılı sporcularından biri olan Gökhan Seven, Moldova'nın Kişinev şehrinde düzenlenen 45. bilek güreşi şampiyonasında dünya şampiyonu oldu.

Uluslararası Madalya Sayısı 30'a Ulaştı

30 uluslararası madalyaya sahip olan Seven, 100 kg kategorisinde para bilek güreşi dalında dünya şampiyonluğunu kazanarak başarısını taçlandırdı.

Geçmişi Başarılarla Dolu Bir Sporcu: Gökhan Seven

Horasan ilçesinde doğan ve geçirdiği hastalık sonucunda yürüme yetisini kaybeden Seven, okçuluktan başlayarak halter ve son olarak bilek güreşi sporuna yöneldi.

2002 yılında okçuluk sporuna adım atan ve salon yarışında ikincilik elde eden Seven, daha sonra halter sporuna geçiş yaptı.

Türkiye şampiyonalarında çeşitli dereceler elde eden başarılı sporcu, omzundaki sakatlık nedeniyle bilek güreşi branşına odaklandı.

Türkiye şampiyonu olduktan sonra milli takıma seçilen Seven, Avrupa Şampiyonası'nda dördüncü olarak uluslararası alandaki başarısını kanıtladı.

Dünya Şampiyonası'nda aldığı bronz madalyanın ardından başarılı sporcu, São Paulo'da düzenlenen şampiyonada dünya şampiyonu olarak altın madalya kazandı.

12 dünya, 13 Avrupa, 2 Asya ve 2 Kombat şampiyonasında altın madalya kazanan Seven, ülkesini defalarca gururlandırdı.

Ayrıca üç ayrı siklette Avrupa, dünya ve Türkiye şampiyonu olan Seven, dünyadaki tek sporcudur.

Halen aktif olarak spor hayatına devam eden Seven, tekerlekli sandalye curling takımının kaptanlığını yapmaktadır.

DEPSAŞ Spor Kulübü'ne transfer olan Seven, başarılarına yenilerini ekleyerek paralimpik dalda ülkemizi gururlandırmaya devam etmektedir.

Ekonomik açıdan ise maliyetlerin geçen yıla göre %88.8 arttığı belirtilmektedir.

Çin'den gelen övgüye karşılık olarak, TESK Başkanı Palandöken hurda araç teşvik yasasının yeniden çıkarılması gerektiğini vurgulamıştır.

İLGİLİ HABERLER