Filistinli iş insanı saldırısının ardından 2,5 saatte Bulgaristan'a kaçtı.

İstanbul Kağıthane'de Filistinli iş insanı F.M. ve ekibine yapılan susturuculu silahlarla gerçekleştirilen saldırıda A.A.E.Q. hayatını kaybetti. Saldırganlar 2,5 saat içinde Bulgaristan'a kaçarken, olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı ve 2 silah ele geçirildi.

Dün gece saat 22.30 sıralarında İstanbul Kağıthane'de, aralarında alacak verecek anlaşmazlığı bulunan Filistin ve Filistin uyruklu İsrail vatandaşı kişiler arasında yaşanan silahlı çatışma büyük şok yarattı.

Maskeli oldukları belirtilen 3 saldırgan, park halindeki 34 FDN 313 plakalı araca silahla ateş açtı, olayda Filistinli iş insanı F.M. ve Türk koruma E.K. yaralanırken, araçta bulunan Filistinli A.A.E.Q. hayatını kaybetti.

Saldırganlar, susturucu takılı silahlarla düzenledikleri saldırının ardından 2,5 saat içinde Bulgaristan'a kaçmayı başardılar.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü: Saldırganlar Yurtdışına Kaçtı, 4 Kişi Gözaltında

İstanbul Valiliği ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre, saldırganlar G.S., T.S. ve S.A. isimli şahıslar, olaydan sonra 3 araç değiştirerek Kırklareli üzerinden Bulgaristan'a kaçtı.

Devam eden operasyonlarda kaçmalarına yardım ettikleri belirlenen L.E.E., I.A., A.F.M.M. ve P.Y. isimli 4 kişi gözaltına alındı, 2 silah ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, saldırıda hayatını kaybeden A.A.E.Q. ve yaralanan F.M.'nin tedavileri sürerken, E.K.'nin durumu ise stabil.

İstanbul'da Filistinli İş İnsanına Yapılan Saldırıyla İlgili Detaylar Ortaya Çıktı

Olay yerinde bulunan güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesi sonucunda saldırganların kimlikleri belirlendi ve saldırıyı gerçekleştiren şahsın olay yerinden yaya olarak kaçtığı tespit edildi.

Saldırganlar, 3 farklı araç değiştirerek izlerini kaybettirmeye çalışırken, polis ekipleri 2 araç ve 1 silah ele geçirdi.

Yapılan araştırmalarda saldırının alacak verecek anlaşmazlığından kaynaklandığı ve olayın faillerinin G.S., T.S., S.A., S.A.S.O., L.E.E. ve H.B. olduğu belirlendi.

İLGİLİ HABERLER